Dăncilă către Iohannis: „Mergem înainte cu adoptarea rectificării bugetare”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.09.2018 - 14:00
Sedință de guvern. Foto Inquam Photos/George Călin

Viorica Dăncilă a avut o primă reacție după ce bugetul a fost aprobat, chiar și în lipsa avizului CSAT. Premierul susține că Guvernul nu va accepta ca drepturile românilor la pensii și salarii să fie periclitate de lupa politică.

SHARE

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, prin care o invită joi pentru consultări la Palatul Cotroceni, pentru "clarificarea unor aspecte care ţin de rectificarea bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită", la această întâlnire fiind invitaţi şi miniştrii de resort.  

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a precizat că bugetul a fost aprobat fără avizul CSAT. „Guvernul României nu va accepta ca drepturile românilor la pensii, salarii să fie periclitate de lupta politică.Am încercat în ultima perioadă să îl facem pe președintele Iohannis să înțeleagă că recitficarea bugetară trebuie aprobată pentru nu afecta bunul mers al Economiei. Mi-aș fi dorit ca acest proiect să fie rezultatul unui consens între două instituții importante ale statului, Președenție și Guvern. 

Citește și CSAT nu a avizat rectificarea bugetară propusă de guvernul Dăncilă

Soluția aleasă de Guvern e să meargă mai departe cu rectificarea bugetară. Ne îndeplinim responsabilitatea de a asigura continuitatea în finanțare. Până la un punct pot înțelege nemulțimirea Președintelui legată de eliminarea unor fonduri pe care nu le-a cheltuit. Îl asigur că nicio instituție a statului nu va rămâne fără bani. Am primit cu uimire declarația de ieri a Președintelui și consider că pentru a nu exista niciun dubiu în legătură cu motivele pentru care a fost suspendată ședința CSAT, e nevoie ca stenogramele acestei ședințe să fie desecretizate”, a declarat Victor Dăncilă.

Citește și Iohannis cere verificarea modului cum s-a acționat la pesta porcină africană

Premierul a vorbit și despre măsurile pe care le-a luat în privința pestei porcine. „Am luat mai multe măsuri pentru a sprijini financiar pe toți cei care au avut de suferit din cauza pestei porcine, cât și pentru combaterea răspândirii virusului. Suplimentar față de sumele prevăzute în rectificarea bugetară pentru despăgubirea crescătorilor de porci, ministerul Finanțelor a transferat ANSVSA încă 40 de milioane de lei”, a susținut premierul României.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.