Dan Barna: Numirea lui Florin Cîțu ca premier, „o umilire de foarte bună calitate” pentru PSD

DE Edi Neagu | 16.11.2021 - 09:52
Dan Barna spune că totul depinde de Klaus Iohannis. FOTO: Facebook

Fostul lider al USR susține că nici Florin Cîțu, nici Marcel Ciolacu nu vor fi premieri.

SHARE

Vicepreședintele USR, Dan Barna, consideră că numirea lui Florin Cîțu în fruntea unui guvern de coaliție PNL-PSD ar fi o „umilire de foarte bună calitate” pentru social-democrați, care au dărâmat prin moțiune de cenzură guvernul condus de actualul lider liberal.

 

Întrebat, la Digi24, cine crede că va fi premierul, Florin Cîțu sau Marcel Ciolacu, în condițiile în care se vorbește și despre posibilitatea unor premieri prin rotație, Dan Barna a răspuns:  „Aici n-au apărut dezvoltări suplimentare, în acest bambilici pe premieri pe care îl joacă PSD și PNL. Eu aș paria că niciunul dintre cele două nume pe care le-ați menționat nu va fi premier, cel puțin acum, la prima extragere, dar acesta este un pariu în nume personal, n-am informații într-o direcție sau cealaltă. Ar fi însă o umilire de foarte bună calitate pentru PSD ca Florin Cîțu să fie premierul acestui cabinet”.

Citește și: SABOTAJ Senzorii ce detectau submarinele au dispărut din largul coastei Norvegiei

Întrebat despre celălalt scenariu, ca președintele să numească un premier de la PSD, Dan Barna a spus că „președintele României își dorește guvernul său, îl construiește acum împreună cu PSD. Este o performanță de care cred că președintele este în sfârșit mulțumit după eforturile de a menține coaliția din care USR a făcut parte, vom vedea care va fi opinia domniei sale în ceea ce privește premierul”, a declarat vicepreședintele USR, fost vicepremier în guvernul de coaliție PNL-USR.

Negocierile pentru programul de guvernare dintre PSD și PNL sunt aproape finalizate, însă cele două partide nu au decis cu ce nume de premier vor merge la Palatul Cotroceni. Surse din conducerea PSD au declarat că s-ar fi agreat varianta premierului prin rotație, însă social-democrații resping nominalizarea lui Florin Cîțu.

Citește și: În prag de divorț, Ilie Năstase, internat după ce Marica l-a scos din Fundația Ilie Năstase

Deși liderul PSD Marcel Ciolacu declara că una dintre variantele discutate de partide ar fi ca la Cotroceni să se meargă cu o propunere de premier prin rotație, fiind vorba de cei doi președinți ai PNL și PSD, surse de la vârful partidului spun că social-democrații nu-l vor accepta pe Florin Cîțu premier.  Una dintre variantele luate în calcul de PSD este rotația premierilor, însă prima opțiune să fie Nicolae Ciucă, o propunere care ar fi acceptată și de președintele Klaus Iohannis. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.