Cum a vrut Ponta să provoace haos mințind că ratele bancare nu se suspendă

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.04.2020 - 17:06
Victor Ponta/FOTO: digi24.ro

Îl înjură pe Dragnea, dar i-a preluat integral agenda anti-europeană: iresponsabilul Victor Ponta a mințit cu bună-știință în stare de urgență și a panicat societatea afirmând că Guvernul nu suspendă ratele bancare ca să protejeze investitori străini.

SHARE

Potrivit unei monitorizări a discursului anti-occidental în România, un proiect al asociației LINX, Ponta a fost politicianul român cel mai iresponsabil în martie, cu un discurs identic cu cel al propagandei anti-europene atât a Kremlinului, cât și a fostului șef al PSD, Liviu Dragnea.

Iată ce scria fostul premier pe Facebook pe 24 martie a.c.: "Nu vor sa impuna restrictii dure (ca in Franta, Italia, Spania si alte tari) ca sa nu piarda voturile celor din Diaspora veniti acasa - desi Arafat, Despescu si ceilalti specialisti au propus de vineri dimineata, liderii PNL au amanat inca 5 zile! Putem calcula cat de mult am pierdut prin aceasta amanare?

Nu vor sa suspende plata ratelor la banci ca sa nu se supere niste investitori din afara Romaniei! Nu vor sa ajute firmele romanesti ca sa le bage in faliment si sa fie cumparate pe degeaba!

Oamenii acestia chiar nu inteleg in ce lume traim! Si nu inteleg ca interesul lor meschin de Partid este impotriva interesului Romaniei!"

Ponta știa foarte bine că, la acea dată, o ordonanță de urgență care să suspende ratele era în lucru, însă a preferat să panicheze pe toată lumea cu comentariul său. Nimic nu era întâmplător: cu o zi înainte, pe 23 martie, Național publica un articol intitulat "Orban salvează doar băncile și multinaționalele". A doua zi, Național recidiva cu un text sub titlul "Orban, pupici pentru bănci. Nicio măsură pentru români". În aceeași zi, Ponta își publica minciuna pe Facebook iar Lumea justiției i-o prelua generos.

Pe 30 martie, o ordonanță de urgență care îl contrazicea pe Ponta a fost publicată în "Monitorul oficial". Fostul premier, însă, nu și-a cerut scuze și nici nu a retractat vreun cuvințel.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -