Cristinel Hoțescu, candidatul pentru Primărie: Promovez cinstea în politică. Sper să las o urmă

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 12.08.2020 - 13:46
Cristinel Hoțescu nu se aștepta ca afișul său să devină cunoscut național

Un afiș de campanie, al candidatului USR PLUS la Primăria Râmnicu Sărat, a devenit viral pe rețelele de socializare, fiind distribuit alături de tot felul de glume. Este vorba de afișul lui Cristinel Hoțescu.

SHARE

Prima reacție a celor care văd banerul electoral al lui Cristinel Hoțescu, candidatul USR PLUS pentru Primăria Râmnicu Sărat, este să creadă că afișul e o glumă a cuiva care vrea să sublinieze încă o dată că politica românească e plină de hoți. 

Dacă tot e furtul emblematic pentru politicienii români, măcar să își asume asta în nume, este comentariul imediat.

Dar afișul nu este ironic la adresa aleșilor noștri.

Cristinel Hoțescu chiar există și chiar candidează la Primăria Sâmnicu Sărat.

Și a declarat, într-un mini interviu pentru Newsweek România, că dorește să promoveze în politică exact opusul semnificației numelui său. 

„Nu știam că afișul meu a devenit viral pe Facebook. Când am decis să candidez, m-am gândit și la aspectul acesta al numelui, dar am zis că o să fac ceva valuri maxim la nivel local, nu credeam că se va duce la nivel național”, a răspuns, ușor amuzat de situație, Cristinel Hoțescu.

Am decis să discutăm cu tânărul politician tocmai pentru că afișul său circulă intens, dar opinia sa nu este auzită, pentru că până acum nimeni nu l-a întrebat.

Candidatul a declarat Newsweek România că nu s-a gândit niciodată să își schimbe numele, pentru că nu îl reprezintă, e doar ceva abstract. Și nu crede că îl va încurca în politică.

„Eu sunt mândru de numele meu, pentru că provin dintr-un sat în care 25% dintre oameni au numele de familie Hoțescu. Pentru mine este ceva normal.

E o poreclă, presupun, de la un înaintaș de-al meu. Nu știu exact originea, dar se găsește doar în comuna de unde sunt părinții mei.

Până la urmă numele este ceva abstract, nu mă caracterizează. Toți cei care mă cunosc pot să vă spună că sunt exact opusul”, a precizat.

Cristinel Hoțescu vrea să arate că și politicienii pot fi cinstiți. 

„Eu vreau să promovez opusul în politică, nu am tangență cu numele.

Sunt relativ nou în politică, am intrat în anul 2018, când m-am alăturat inițiativei „Fără penali” și apoi USR, că mi-am dat seama că e singura forță politică care este tangențială cu idealurile mele în viață.

Sunt profesor de istorie și vreau să promovez un model de corectitudine", a răspuns candidatul pentru Primăria Râmnicu Sărat.

Hoțescu menționează că are și rude care fac afaceri, dar nu au avut niciodată probleme de necinste. Probleme penale.

„Numele Hoțescu e cunoscut aici, în Râmnicu Sărat”. 

Știe că nu va schimba România, dar spune că măcar o parte mică a ei poate fi îmubunătățită prin exemplul și acțiunile proprii.

„Politica e asociată cu tot ce înseamnă rău în societatea românească. Dar tocmai acest lucru m-a determinat să mă implic, pentru că m-am săturat efectiv să stau pe margine și să privesc cum alții își fac interesele, în defavoarea populației.

Nu doresc să reformez toată România, dar sper să fac în bucățica mea ce e bine, să las o urmă memorabilă până la urmă”, este crezul lui Cristinel Hoțescu.

E pregătit pentru toate glumele pe seama lui, deși spune că nu credea că va deveni cunoscut la nivel național. 

„Lumea o să comenteze și bune, și rele. Omul contează mai mult decât un nume. Mă așteptam la glumițe, dar nu credeam că vor ajunge la nivel național”. 

Iată că a ajuns.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te