Cîțu: Aștept ca USRPLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 18.04.2021 - 17:24
Cîțu: Aștept ca USRPLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu afirmă că aşteaptă ca USRPLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii, punctând că discuţiile politice vor avea loc în cadrul coaliţiei.

SHARE

„Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS, până atunci voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile vor funcţiona în continuare foarte bine. (...) Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la discuţia din coaliţie cu cele trei formaţiuni politice", a declarat, duminică, Florin Cîţu, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

Întrebat dacă este posibil ca şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, să fie remaniat, el a dat asigurări că membrii Cabinetului vor fi evaluaţi pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun.

Citește și: Numărul persoanelor vaccinate cu AstraZeneca, în creștere la medicii de familie din Timiș

„Nu comentez opiniile membrilor Cabinetului. V-am spus acest lucru şi înainte. Tot ceea ce pot să îi asigur pe membrii Cabinetului este că de fiecare dată voi face o evaluare corectă, bazată pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun", a subliniat premierul, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu a primit de la toţi miniştrii Cabinetului său fişele de evaluare.

„Nu de la toţi miniştrii, (...) o să vă spunem mâine care sunt ministerele de unde nu am primit. Nu mi le aduc aminte pe toate. Sunt mai multe ministere. Sunt majoritatea de acolo (de la USR PLUS - n.r.)", a declarat Cîţu.

În opinia sa, coaliţia de guvernare poate merge mai departe.

Citește și: FOTO Gheorghe Zamfir despre iubita cu 44 de ani mai tânără: „A fost trimisă de Dumnezeu pentru mine”

„Coaliţia este acolo să funcţioneze. Cred că trebuie cu toţii să înţelegem că este o diferenţă între actul politic, ceea ce se întâmplă în Parlament, şi actul de guvernare", a spus prim-ministrul.

El a fost întrebat dacă este de acord cu un protocol nou, la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie consultaţi restul partenerilor de coaliţie în cazul demiterii unui ministru.

„Eu voi exercita această funcţie de premier aşa cum spune Constituţia României de fiecare dată", a subliniat Florin Cîţu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.