Ciolacu, anunț care îi privește pe toți pensionarii. Ce se întâmplă cu pensiile la recalculare?

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.01.2024 - 19:17
Ciolacu, anunț care îi privește pe toți pensionarii. Ce se întâmplă cu pensiile la recalculare? / Foto> INQUAM PHOTOS / Saul Pop

Ciolacu, anunț care îi privește pe toți pensionarii. Ce se întâmplă cu pensiile la recalculare? Prim-ministrul le garantează pensionarilor că cresc pensiile cu 40% în medie și că le-a batut obrazul celor care contestă sau nu vor creșterea pensiilor.

SHARE

Ciolacu, anunț care îi privește pe toți pensionarii. Ce se întâmplă cu pensiile la recalculare? Prim-ministrul le garantează pensionarilor că cresc pensiile cu 40% în medie și că le-a bătut obrazul celor care contestă sau nu vor creșterea pensiilor regulare.

Șeful Executivului spune că nu mai poate privi cum se discută despre cum nu sunt bani de pensii, în condițiile în care este vorba despre veniturile oamenilor care au construit România.

Ciolacu, anunț care îi privește pe toți pensionarii. Ce se întâmplă cu pensiile la recalculare?

"Sunt un om care ştiu să mă aplic și să văd că, dacă continuăm cu pomeni electorale, se duce România în cap. Dar nici nu mai pot să rabd să îi văd la televizor că încontinuu discută de unde sunt bani pentru pensionari.

Păi, mai măgarilor, oamenii ăia au construit România! Oamenii aceia sunt părinții și bunicii noștri! Eu nu pot lăsa acei oameni să moară de foame, să nu aibă bani de medicamente!", a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Săptămână decisivă pentru creșterea pensiilor cu 40%. De ce vine FMI, de urgență, la București?

Pensiile românilor ar trebui să crească în medie cu 40%, de la 1 septembrie anul acesta, prin recalculare. Creșterea se adaugă indexării pensiilor cu 13,8%, de la 1 ianuarie. 

Fondul Monetar Inetrnațional și-a exprimat de mai multă vreme îngrijorarea că România nu ar avea bani pentru această creștere.

Reprezentanți ai FMI s-au întâlnit în decembrie cu premierul Marcel Ciolacu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, şi ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Citeşte şi: Calendarul creșterii pensiilor 2024. Când începe recalcularea? Când vor crește pensiile cu 40%?

Toate pensiile se indexează acum, cu 13,8%, mai puțin pensiile speciale. Cea mai mică creștere a pensiei regulare va fi de 150 de lei şi va merge la beneficiarii indemnizațiilor sociale. Indemnizația va crește de la 1.125 lei, la 1.285 de lei.

Această îndemnizaţie socială este numită impropriu pensie, fiind în realitate un ajutor social pentru cei care din diferite motive nu au contribuit suficient pentru a putea să primească o pensie.

Vor fi impozitate doar pensiile de peste 2.000 de lei. Impozitul va fi de 10%, din ceea ce depășește suma de 2.000 de lei. Punctul de pensie va ajunge la 2.032 de lei, iar indicele de corecție va fi de 1,41.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te