Cine va deschide liste PSD-PNL la europarlamentare? Candidatura la București "se joacă"

DE Alin Crișan | Actualizat: 11.03.2024 - 20:43
Cine va deschide liste PSD-PNL la europarlamentare? Candidatura la București "se joacă" - Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cine va deschide liste PSD-PNL la europarlamentare? Șefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România este cea care va candida din partea Coaliției de guvernare.

SHARE

Subreprezentarea femeilor în luarea deciziilor politice şi economice rămâne o problemă majoră în România şi nu numai, a afirmat miercuri şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, la un eveniment organizat de Professional Women's Network România (PWNR).

Cine va deschide liste PSD-PNL la europarlamentare? Candidatura la București "se joacă"

Ramona Chiriac este cea care va deschide lista la euparlamentare din partea alianței PSD-PNL. Referitor la Primăria Capitalei, deocamdată toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv ca cele două partide să meargă cu candidați separați.

"Subreprezentarea femeilor în luarea deciziilor politice şi economice rămâne o problemă majoră în România şi nu numai. Vorbim de un ecart de peste un secol pentru recuperarea diferenţelor de gen.

Citește și: Liber la transferuri politice! Aleșii locali își pot schimba partidul înainte de alegeri

O analiză World Economic Forum vorbeşte, dacă am continua în aceşti paşi, aşteptând o evoluţie naturală a societăţilor noastre, de 131 de ani pentru recuperarea acestui decalaj. Acest lucru este cauzat, desigur, în primul rând de stereotipuri adânc înrădăcinate în societăţile noastre.

În 2023, încă 44% dintre cetăţenii europeni aveau convingerea că rolul principal al unei femei este de a avea grijă de casă şi de familie.

Şi ca rezultat al acestui lucru femeile poartă această responsabilitate a muncii neremunerate, deseori nevalorizate social, ajungând de multe ori să aleagă între carieră şi familie", a spus Ramona Chiriac, la conferinţa cu tema "Supporting women in business and society", organizată de PWN România, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Ea a menţionat că la nivelul Uniunii Europene se acţionează în permanenţă pentru a îndeplini obiectivul de a avea o veritabilă Uniune a egalităţii.

Citește și: Alegeri europarlamentare și locale, 9 iunie. Prezidențiale, în septembrie. Parlamentare, decembrie

La rândul său, Ileana Botez, preşedintele PWN România, a spus că organizaţia face parte din PWN Global, înfiinţată cu mai bine de 30 de ani în urmă şi formată în prezent din peste 3000 de membre reprezentând 18 ţări şi 25 de reţele de oraşe din Europa şi din afara ei.

"PWN România este mândră pentru locul doi pe care îl ocupa la sfârşitul anului trecut în reţeaua globală având peste 400 de membre premium în comunitate şi o reţea extinsă de peste 1000 de persoane. În structura asociaţiei intră 70% doamne din zona corporate şi 30% sunt anteprenoare", a spus Ileana Botez. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te