Cazul ministrului Pană care susținea că a fost otrăvită de hoții de lemne. Nu s-a găsit substanța

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.09.2022 - 18:52
Doina Pană - FOTO: Digi24

Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană a anunțat, în 2019, că motivul demisiei sale din Guvernul Tudose a fost otrăvirea cu mercur. Tudose a fost premier în anul 2017 - 2018.

SHARE

Doina Pană își depusese demisia pe motive de sănătate încă din 3 ianurie 2018, dar aceasta a fost semnată de președintele Klaus Iohannis pe 29 ianuarie. 

Ce spunea Doina Pană în 2019 la audieri

„Eu am fost de multe ori la DIICOT, cred că de 4-5 ori am fost. Mi-au dat și o copie după dosar, de câte ori au o nelămurire și vor să clarifice, mă invită. E absolut ceva firesc. (...) Vă pot spune cu certitudine că ancheta parcă s-a accelerat. (...) Imediat ce am făcut tratamentul de eliminare a mercurului și a scăzut sub doza de pericol, starea inimii a început să se îmbunătățească. La ora actuală mi-au dispărut toate modificările. Mi-am revenit nefăcând altceva decât eliminând mercurul. A fost o perioadă când mai mulți specialiști nu înțelegeau.

Citește și: Rusia ar fi vrut să introducă 14 jurnaliști în România sub o falsă acoperire. Reacția MAE

Eu eram sub tramament și evoluția mea era tot mai proastă. (...) Și până la urmă m-au trimis la toxicologie și așa am aflat”, a declarat Doina Pană. „Vedeți dumneavoastră, când e vorba de o fraudă fiscală, sunt documente care rămân, deci poate dura oricât, dar în momentul în care este o speță de acest gen - tentativa de omor - cu cât se îndepărtează în timp e mai greu de demonstrat. De asta aveam nevoie să cer o urgentare”, a spus Doina Pană. Întrebată dacă bănuiește pe cineva, fostul ministru a răspuns: „Da, eu bănuiesc demult, dar nu pot să mă pronunț pentru că trebuie sa existe dovezi. Eu ce pot să fac și ce am făcut până acum - să spun tot ce știu”.

Citește și: FOTO Fuga de Putin costă 10.000 € un bilet de avion dus de la Moscova la Londra. 3.000€ până la Roma

NU s-a găsit otrava

Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a spus sâmbătă, la Antena3, după clasarea dosarului de otrăvire că nu mai poate să o ia de la capăt, după patru ani în care „n-a fost ușor”. Cred în justiția divină, a spus fostul ministru, care a dezvăluit că are probleme de sănătate.

„Clasarea a venit după 4 ani, dintre care doi au fost în pandemie și nu se puteau face audieri, din motive că încadrarea a fost constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor calificat și ca să fie grup infracțional organizat trebuie să fie minim trei persoane, conform Codului penal, care trebuie să acționeze coordonat. Decizia CCR de anul trecut spune că gruparea trebuie să fie constituită pe o anumită perioadă de timp, adică să nu aibă caracter ocazional. Și atunci, nemaiputând dovedi că este grup infracțional organizat, nu mai are de competența DIICOT. Eu am dreptul să fac plângere, dar, credeți-mă, să o iau de la capăt după 4 ani în care n-a fost ușor...chiar nu mai vreau. Cred în justiția divină!”, a spus Doina Pană.

Referitor la cum a decurs ancheta, fostul ministru al Apelor și Pădurilor a spus: „Eu am simțit tot timpul că merge prea încet. Am simțit că nu se vrea. Ce s-a întâmplat s-a întâmplat pentru foarte mulţi bani. După primul an, numai radarul pădurilor a făcut să dispară de pe piaţa lemnului 4 milioane de metri cubi, tăiat ilegal, arbori cu vârsta de peste 70 de ani. Asta a însemnat pierderea unor venituri substanțiale pentru cei care tăiau”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te