Cadoul de 10 milioane de euro, pe care Dragnea și l-a făcut din bani publici, prinde contur

DE Petre Bădică | Actualizat: 02.08.2019 - 12:19
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Construcția pe bani publici a stadionului din Alexandria, orașul de suflet al lui Liviu Dragnea, a început în această săptămână.

SHARE

Prețul construcției, pe care va juca o echipă de Liga a III-a, este de 10 milioane euro. Proiectul a fost inițiat, în 2014, în mandatul de ministru al Dezvoltării a lui Dragnea.

Subordonatul său direct de la acea vreme, directorul CNI, a semnat documentul prin care 10 milioane de euro de la bugetul național să fie alocați construcției unui stadion în orașul de suflet al lui Dragnea.

Viața lui Liviu Dragnea este strâns legată de Alexandria. Aici s-a instalat ca baron de Teleorman, fiind timp de 16 ani prefect și președinte al Consiliului Județean Teleorman. Județul a sărăcit, căpușat de firmele pe care le controla prin interimari, vârf de lance fiind Teldrum.

Ajuns ministru al al Dezvoltării Regionale (între decembrie 2012 și mai 2015), Dragnea ar fi putut direcționa o parte din uriașele fonduri guvernamentale spre locuitorii din județ. Nu a făcut-o. În schimb, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, pe care o controla direct, a decis să construiască, tot din bani publici, un stadion ultramodern în Alexandria.

Citește și: Un stadion de la Daddy pentru junior

Proiectul, a fost inițiat în 2014, în mandatul de ministru a lui Dragnea  

Șantierul noului stadion din Alexandria, capitala Teleormanului, fieful fostului lider PSD Liviu Dragnea, e în plină desfășurare. A fost dezafectată vechea arenă, urmează pașii către viitorul complex, care ar trebui să fie gata în toamna anului viitor, a scris gsp.ro în această săptămână.

În Divizia a III-a ca în Champions League

Compania de Națională de Investiții a comunicat Newsweek că investiția va da posibilitatea organizării de meciuri de fotbal european. O minciună: Alexandria nu are facilitățile de transport și de cazare cerute de UEFA. Investiția de peste 10 milioane de euro din bani publici nu are niciun argument economic sau de natură imediată: cum să justifici faptul că o echipă de liga a treia are nevoie de un stadion care să îndeplinească standarde UEFA?

Prin Compania Națională de Investiții au mai primit finanțare, de la buget, doar arenele care ar trebui finalizate în vederea organizării Euro 2020: Arcul de Triumf, Giulești și Steaua.

Într-un răspuns pentru Newsweek România, Compania Națională de Investiții ne-a precizat că inițiativa realizării acestui stadion a aparținut Unității Administrativ Teritoriale Alexandria (condusă de 16 ani de Liviu Dragnea) și a fost înaintată Companiei Naționale de Investiții în 2014.

La acea dată, CNI era controlată de Liviu Dragnea, cel care, în calitate de ministru al Dezvoltării numea directorul Companiei. Dragnea și-a făcut, cu premeditate, cadou un stadion din bani publici.  

Stadionul pe care, până în prezent, a jucat echipa din Liga 3 CSM Alexandria, este în demolare, iar cel nou va avea o capacitate de peste 6.000 de locuri, costul total al lucrărilor ridicându-se la zeci de milioane de lei. Va avea o capacitate de 6.790 de locuri, dintre care 702 VIP.

Va exista și un hotel cu 36 de camere și centru de recuperare pentru circuitul sportivilor. Nu va lipsi nici sistemul de nocturnă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te