Bode a schimbat-o pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din Ministerul Justiției

DE Edi Neagu | 03.09.2021 - 11:36
Lucian Bode a făcut prima modificare în Ministerul Justiției. FOTO: Facebook

Ministrul interimar al Justiției a identificat, deja, problemele curente ale ministerului.

SHARE
Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a schimbat-o vineri dimineaţă din funcţie pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeală, decizia având legătură cu faptul că MJ nu a avizat ordonanţa de urgenţă privind Programul "Anghel Saligny", susţin surse din minister pentru News.ro, citate de Hotnews.ro.
 
Coform surselor citate, în locul Ralucăi Spoeală a fost numit Cătălin Oţel, pe care Stelian Ion îl schimbase de la conducerea Direcţiei de avizare la începutul lunii aprilie, spun sursele citate.
 

Lucian Bode și-a preluat mandatul de ministru interimar la Justiție joi seară, când, conform unui comunicat al Ministerului Justiției, a convocat o ședință a Colegiului de Conducere "în care au fost dezbătute problemele curente ale ministerului, au fost identificate urgențele și stabilite prioritățile pe termen scurt". "Totodată, în vederea gestionării în bune condiții a activităților curente a fost dispusă efectuarea unei analize instituționale la nivelul tuturor structurilor din subordinea Ministerului Justiției", a mai transmis instituția.

Încă de joi seară, de la preluarea mandatului, Bode a anunțat că prima sa urgență va fi avizarea actului normativ privind programul "Anghel Saligny", în valoare de 10 miliarde de euro: "Procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică și așa trebuie să rămână. Ministerul Justiției trebuie să se pronunțe strict pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program guvernamental sau a unei măsuri, deciziile sunt luate atunci când construiești programul de guvernare, când stabilești politicile publice sau direcțiile de acțiune".

CITEȘTE ȘI: VIDEO Aventurile lui Van Damme în România: petrecere cu Dani Mocanu, beție în taxi, bătut în baruri

Vineri dimineață, Lucian Bode a susținut că sunt îndeplinite toate condițiile legale pentru ca OUG privind programul "Anghel Saligny" să intre în ședința de guvern de la ora 16.00, iar Ministerul Justiției nu a constatat probleme de nelegalitate, așa cum spunea Stelian Ion, ci doar "observații tehnice și chestiuni de procedură".

"Aseară am văzut proiectul în original, azi intrăm în ședința de guvern cu acest proiect. Avizul dat de Ministerul Justiției este unul pozitiv, cu observații ale direcțiilor de specialitate. (...) Sunt chestiuni de interpretare.

Proiectul a plecat la Ministerul Dezvoltării, care este inițiator, aproape în aceeași formă în care fusese pregătit de echipa lui Stelian Ion", a declaratLucian Bode.

Întrebat despre problemele de nelegalitate invocate de Stelian Ion, Lucian Bode a susținut că este vorba doar despre observații tehnice, chestiuni de procedură.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te