Biroul Electoral Sector 1, păzit de Jandarmi. S-au găsit teancuri de procese verbale necompletate

DE Petre Bădică | Actualizat: 29.09.2020 - 09:24
Biroul electoral sector 1 / Tudor Pop

În cursul zilei de ieri, reprezentanții coaliției de dreapta au acuzat o posibilă fraudă electorală masivă în Sectorul 1, pusă la cale de PSD.

SHARE

În Sectorul 1, Clotilde Armand are peste 1.000 de voturi în fața contracandidatului său, primarul în funcție Daniel Tudorache, potrivit numărătorii parțiale a BEC.

Dan Tudorache spune că, din numărătoarea sa, ar avea 200 de voturi avans.

În cursul după amiezii de ieri, într-un sediu al pimăriei sector 1, care funcționează în aceeași clădire cu Biroul electoral Sector 1, s-au descoperit numeroase procese verbale în alb. Poliția a început să ancheteze la fața locului.

Deputatul USR Tudor Pop descrie ce s-a petrecut în această noapte în clădirea care adăpostește, deopotrivă, Departamentul de Mediul al Sectorului 1 și Biroul Electoral al sectorului 1. 

„Suntem la Biroul Electoral Sector 1 cu jandarmii care păzesc voturile, whatever that means, iar mai devreme unul din angajații Biroului mi-a confirmat că la unele secții procesele verbale sunt completate greșit, iar asta nu poate însemna decât că nu corespund cu numărul de voturi înregistrate inițial și că procesele verbale inițiale au fost înlocuite pe parcurs.

Deasupra BES1 este sediul neoficial de campanie al lui Tudorache (unde se află Departamnetul de mediu al sectorul 1 n.red.) care acum este sigilat de P̶r̶o̶c̶u̶r̶a̶t̶u̶r̶a̶ secția 4 de Poliție, departamentul de Criminalistică, după plângerea penală a colegilor noștri de la prânz.

Colegii mei bănuiesc ca procedura de fraudare a presupus următorul modus operandi:

- azi noapte o parte din președinți de secție au băgat voturile nule în sacii cu voturi normale
- din cauza asta la BES, angajații erau obligați să desigileze sacii
- în sacii desigilați, oamenii lui Tudorache au băgat și urmau să mai bage PV-urile falsificate și să le scoată pe cele originale.

Între timp, am mai verificat și alte sectoareși am descoperit că numărul de voturi USRPLUS trecute în PV nu corespund cu cele de la AEP.

Citește și: Teancuri de procese verbale necompletate în sediul primăriei sector 1

Suntem aici și nu plecam până nu rezolvăm situația!”, a scris Tudor Pop.

Situația a fost explicață, ieri, pentru Newsweek România de Sergiu Moroianu.

„Biroul Electoral de Sector 1 se află la etajul 1 al Complexului multifuncțional Mureș. Sediul Direcției de Mediu a Primăriei Sector 1 se află la etajul doi al aceleași clădiri.

Un individ a fost surprins de candidații USR PLUS și PNL la Consiliu Local, în timp ce încerca să iasă din clădirea Complexului multifuncțional având asupra sa un teanc de procese verbale originale de la alegeri.

Fiind interpelat de reprezentanții USR/ PNL, respectivul individ a luat-o la fugă, speriat, și s-a refugiat la etajul al doilea al clădirii, în sediul Direcției de mediu a Primăriei.

Reprezentanții USR și PNL au intrat după el și au observat că sediul Direcției de Mediu a Primăriei a fost transformat într-un sediu de campanie ilicită, a lui Daniel Tudorache (PSD).

În sediul Direcției de Mediu a Primăriei Sector 1 a fost amenajată o sală, cu un panou alb pe care era scris numele secțiilor de vot din sector și calcule.

Pe o foaie erau trecute numele candidaților, iar alături se găsea un teanc de procese verbale de la secțiile de votare albe, necompletate”, a declarat Sergiu Moroianu pentru Neswsweek România.

Citește și: VIDEO Omul de încredere al lui Tudorache, judecat pentru corupție, în sala cu procese verbale de vot

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.