Băsescu, despre Ciolacu și Ciucă: „O clasă politică incompetentă”. Comparați-i cu Năstase, Stolojan

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 27.04.2024 - 09:14
Băsescu, despre Ciolacu și Ciucă: „O clasă politică incompetentă”. Comparați-i cu Năstase, Stolojan - Foto: INQUAM PHOTOS/ Silbiu Filip - Rol ilustrativ

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că PSD și PNL formează astăzi „o clasă politică incompetentă”, iar liderii celor două partide, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nu se pot compara, „ca și calibru”, cu Adrian Năstase, Theodor Stolojan sau Valeriu Stoica.

SHARE

Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii lor.

Fost președinte e de părere că România s-a transformat în bine, datorită fondurilor europene pe care le-a atras, dar adaugă că nu îi place modul în care ţara este gestionată, el dând ca exemple negative ”traiul pe datorie” şi creşterile de venituri fără bază reală în economie.

Citește și: Doctorul Cîrstoiu regretă că nu i-a ascultat sfatul lui Băsescu de a nu candida la București

Băsescu, despre Ciolacu și Ciucă: „O clasă politică incompetentă”. Comparați-i cu Năstase, Stolojan

”E o clasă politică incompetentă.

Hai s-o luăm simplu! Ciolacu e preşedintele PSD. Comparaţi-l cu Năstase, ca şi calibru. Comparaţi-l cu Adrian Năstase!

Ciucă, nea Nicu, generalul, este preşedintele liberalilor. Comparaţi-l cu Stolojan, comparaţi-l cu Stoica ca om politic, care au fost lideri liberali. (...) Stolojan. (...)

Nu putem spune că Stolojan nu înţelegea ce e cu ţara asta. Crin Antonescu, un alt lider liberal care nu poate fi comparat cu Ciucă”, a afirmat Traian Băsescu, relatează News.ro.

Citește și: SONDAJ Cu cine ar vota românii la prezidențiale? Cât ar obține Ciolacu sau Ciucă și cine e favorit?

Băsescu este de părere că România s-a schimbat în bine, datorită atragerii de fonduri europene.
 
”Hai să fim cinstiţi! România s-a transformat pozitiv. Mie nu-mi place modul cum e gestionată: trai pe datorie, trai pe măriri de venituri fără creştere de productivitate, asta e altceva, dar România se schimbă.

Banii care s-au băgat de la Uniunea Europeană în România îşi pun amprenta pe creşterea nivelului de dezvoltare a ţării”, a arătat Băsescu.
 
Fostul şef al statului a susţinut că nimeni nu poate proba că ”vreodată Statele Unite sau Moscova s-au implicat în numirea unui preşedinte în România”, ci românii aleg preşedintele folosindu-şi dreptul de vot.  
 
”Dacă am fost preşedinte, înseamnă că ştiu ce vorbesc din acest punct de vedere”, a adăugat Băsescu, în acest context.

Alegerea lui Cîrstoiu drept candidat al alianţei PSD-PNL, o probă a incompetenţei oamenilor politici

Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea lui Cîrstoiu pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL dovedeşte ”incompetenţa” liderilor celor două formaţiuni.

Băsescu argumentează că, prin această decizie, cei doi preşedinţi de partid au umilit organizaţiile locale, pierzând astfel susţinerea acestora.

”În primul rând, cred că nu trebuia să spună public că l-am sfătuit să nu (candideze - n.r.). Dar realitatea este că asta este o probă exact a incompetenţei oamenilor politici.

Când ai două organizaţii extrem de puternice la Bucureşti, şi PSD-ul, şi PNL-ul, să vii să le aduci peste noapte din afară, să le spui «ăsta e candidatul vostru pentru Primăria Capitalei», poţi să fii sigur că organizaţiile nu se vor mobiliza.

Şi ca umilinţa organizaţiilor să fie totală, liderii celor două organizaţii au fost puşi să fie şefi de campanie.

Ce v-am spus că sunt şi slabi de minte, nu numai slabi politicieni? Nu pot să înţeleagă, nu au capacitatea de a înţelege ziua de mâine, e la fel ca ăsta: «io nu-s moldovean, io-s din Buzău, mă jigniţi!»”, a explicat Traian Băsescu.

Băsescu a comentat şi ipoteza conform căreia celor doi lideri li s-ar fi impus să-l susţină pe Cîrstoiu pentru a candida la Primăria generală a Capitalei.
 
”Eu nu l-am văzut pe Iohannis când îi spunea lui Ciolacu să-l pună pe Cîrstoiu, i-am văzut pe cei doi, pe premier şi pe Ciucă, cu Cîrstoiu spunând: ăsta-i candidatul. Deci eu nu l-am văzut pe Iohannis, l-aţi văzut dumneavoastră? Ei şi l-au asumat public, l-au lăudat, l-au parfumat şi au spus: dragi bucureşteni, ăsta-i viitorul vostru primar”, a adăugat Băsescu.
 
Băsescu a spus că finul său ”a înţeles că a greşit pentru că, oricât ai fi de bun medic, politica are regulile ei şi, dacă nu le ştii, cazi în capcanele politicii”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te