Barometrul vizibilităţii miniştrilor Guvernului Ciucă: premierul, Rafila și Popescu, în prima linie

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.03.2022 - 08:44
Barometrul vizibilităţii miniştrilor Guvernului Ciucă: premierul, Rafila și Popescu, în prima linie. / Foto: fanatik.ro
Barometrul vizibilităţii miniştrilor Guvernului Ciucă: premierul, Rafila și Popescu, în prima linie. / Foto: fanatik.ro

Premierul Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi cel al Energiei, Virgil Popescu, îşi păstrează primele locuri în topul vizibilității pe luna februarie.

SHARE

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în februarie, fiind urmat de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, care îşi păstrează şi el poziţia din luna precedentă. Discuţiile pe tema preţurilor la energie şi gaze îl menţin pe ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu pe locul al treilea, urmat de ministrul Finanţelor Adrian Câciu, propulsat de pe locul 10, de declaraţii despre taxe, impozitare şi reducerea temporară a accizelor la carburanţi, relatează news.ro.

Citește și: VIDEO Vladimir Putin, întrerupt ca Ceaușescu, la mitingul de propagandă de la Moscova

Pe următorul loc, după ce a ocupat poziţia a 13-a în ianuarie, urcă ministrul de Externe Bogdan Aurescu, având vârf de vizibilitate în ziua invadării Ucrainei, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Pe ultimele locuri sunt, în ordine, ministrul Culturii - Lucian Romaşcanu, ministrul Sportului - Eduard Novak şi ministrul Digitalizării - Marcel Boloş.

Nicolae Ciucă, în pole position cu peste 16.400 de mențiuni în presă. Rafila, pe doi cu peste 11.000 de menţiuni

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 16.406 menţiuni în presa scrisă şi online, în contextul discuţiilor referitoare la venirea militarilor americani în România, al deschiderii unui dosar penal în cazul tezei sale de doctorat vizată  suspiciuni de plagiat, al mai multor anunţuri privind şedinţa comună de Guvern cu R. Moldova, dar şi al declaraţiilor referitoare la invadarea Ucrainei de către trupele ruseşti.

Pe poziţia a doua în top, cu peste 11.000 de menţiuni, mai puţine decît în luna precedentă, este ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafila. cu o mai mare vizibilitate în zilele în care  a făcut precizări în legătură cu ridicarea restricţiilor impiuse în contextul pandemiei şi pe fondul disputei cu fostul ministru al Proiectelor Europene Criastian Ghinea, care l-a acuzat că îi este "lene" să lucreze la operaţionalizarea agenţiei care ar trebui să construiască spitale - ANDIS şi să definitiveze lista de 25 de spitale din PNRR.

Citește și: EXCLUSIV Ce spune negociatorul României despre restituirea Tezaurului. Rușii nu ne răspund la mesaje

Cu peste 9.000 de menţiuni, mai multe decât în ianuarie, ministrul Energiei Virgil Popescu, se menţine pe locul al treilea, vârfurl de vizibilitate fiind înregistrate odată cu dezbaterea în Camera Deputaţilor a moţiunii simple împotriva sa, dezbatere la care a fost agresat de liderul AUR George Simion.

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu urcă de pe poziţia a 10-a în top pe poziţia a patra, în principal ca urmare a declaraţiilor referitoare la  modificarea Codului Fiscal, în sensul taxării proprietăţii, la reforma fiscală, la măsuri pentru prevenirea creşterii inflaţiei, dar şi referitoare la reducerea temporară a accizei la carburanţi.

Războiul din Ucraina l-a propulsat pe Aurescu de pe locul 13 pe 5

Pe fondul crizei din Ucraina, ministrul de Externe Bogdan Aurescu urcă de pe locul 13, în ianuarie, pe locul 5, unul dintre vârfurile de vizibilitate fiind înregistrat în ziua invaziei ruseşti.

Următorul în top este ministrul Apărării Vasile Dîncu, care rămâne pe locul 6, data invadării Ucrainei, 24 februarie, fiind şi pentru el un vârf de vizibilitate.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, urcă mai multe poziţii, ajungând pe locul 7, cu peste 3.600 de menţiuni, cele mai multe în contextul declaraţiilor referitoare la eventuala rediscutare a PNRR, creşterea pensiilor şi al informaţiilor care au circulat cu privire la schimbarea sa din funcţie

De pe locul 4 în ianuarie, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu  coboară pe locul 8, cu 3,516 menţiuni, jumătate faţă de luna precedentă, cele mai numeroase în contextul prezentăriii statisticilor referitoare la cazurile de COVID în şcoli, al dezbaterilor referitoare la structura anului şcolar şi al declaraţiilor de Ziua lecturii.

Pe poziţia a 9-a se află ministrul Familiei, Gabriela Firea, cu peste  3.300 de menţiuni, similar cu luna precedentă, cele mai multe în contextul anunţurilor referiitoare la proiectul vizând acordarea de sprijin financiar pentru fertilizarea in vitro, dar şi al disputelor cu partenerii de coaliţie de la PNL.

Ministrul de Interne Lucian Bode coboară de pe locul 7 pe locul 10, el având cele mai multe menţiuni ca urmare a declaraţiilor reeferitoare la primirea refugiaţilor ucraineni.

Ministrul Digitalizării, pe ultimul loc

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, al cărui maxim de vizibilitate a venit din nou odată cu o nouă dispută cu fostul titular USR al portofoliului Cătălin Drulă pe tema licitaţiei pentru secţiunea Ploieşti - Buzău a autostrăzii A7, dar şi ca urmare a declaraţiilpr privind semnarea contractului în valoare de aproape 1 miliard de euro pentru Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti, coboară de pe locul 5 pe locul 11.

Următorul în top este ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, a cărui vizibilitate a fost dată de declaraţii în care a exclus riscul apariţiei crizei alimentare şi al raţionalizării alimentelor.

Pe următoarele poziţii, având între 1.626 şi 1.021 de menţiuni, se află miniştrii Justiţiei - Cătălin Predoiu, Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu, Mediului - Tanczos Barna, Economiei - Florin Spătaru şi cel al Dezvoltării - Cseke Attila.   .

Pe ultimele locuri, cu sub 1.000 de menţiuni, sunt, în ordine, ministrul Turismului - Daniel Cadariu, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Culturii - Lucian Romaşcanu, ministrul Sportului - Eduard Novak şi ministrul Digitalizării - Marcel Boloş.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te