Băluță a vrut o pasarelă pietonală care urâțea Sectorul 4 și a pierdut 4 bulevarde

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 22.03.2021 - 15:15
Primarul Daniel Băluță a ieșit prea mult la bulevard. Foto captură video

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a prezentat proiectul unei pasarele pietonale de 23,8 milioane de lei pe care voia să o construiască pe bulevardul Tineretului. Pentru a-l oprit, Consiliul General al Capitalei îi ia încă trei bulevarde din admnistrare.

SHARE

Consilierii Generali ai USRPLUS au anunțat că depus un proiect de hotărâre pentru retragerea dreptului de administrare asupra a mai multor bulevarde de la Consiliul Local al Sectorului 4. 

Primarul Daniel Bălulă primisese dreptul de a administra bulevardele în 2017, de la colega sa de partid Gabriela Firea, pe atunci primar general al Capitalei. 

Inițiativa este necesară ca urmare a constatării nerespectării prevederilor prin care acest drept de administrare fusese acordat de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB) către administrația locală din sectorul 4, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Primăria Capitalei îi ia lui Băluță, primarul PSD al S4, dreptul de a administra patru bulevarde

„În 2020 a fost inițiat de către primarul Sectorul 4 și adoptat de Consiliul Local un proiect care vizează investiții pentru realizarea unor pasarele pietonale pe deasupra bulevardului Tineretului.

În 2017 însă, atunci când a încredințat dreptul de administrare al acestui bulevard către Consiliul Local Sector 4, CGMB a definit foarte clar și scopul acestui demers: construirea/reamenajarea de parcaje.

dFaptul că acum, în ciuda protestelor vehemente ale comunității, primarul Sectorului 4 insistă să realizeze investiții care exced scopului pentru care a primit în administrare acest bulevard m-a determinat să inițiez proiectul de hotărâre care prevede retragerea acestui drept”, menționează consilierului general Valentin Nicula.

Citește și: Bodyguarzii olteni ai interlopului Rechinu din Mexic, condamnați în România

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a prezentat săptămâna trecută, pe pagina de Facebook, cum va arăta pasarela pietonală pe care dorește să o construiască pe Bulevardul Tineretului la intersecția cu Bulevardul Șincai.

Primarul a transmis și un mesaj cetățenilor din zonă care se opun proiectului: „Opoziție, contre și piedici vor fi mereu. Noi, însă, vom trece peste ele și vom face din Sectorul 4 capitala Bucureștiului!”.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul Local, costul estimat al pasarelei este de 23,8 milioane lei.

„Dincolo de aspectele de legalitate, pentru care am sesizat Prefectura Bucuresti, grupul consilierilor generali USRPLUS are serioase dubii cu privire la oportunitatea acestei investiții și considerăm că în viziunea administrației Băluță este prioritar traficul auto în detrimentul celui pietonal.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, la protest: „Masca mă apără de virus cum mă apără și chiloții la viol”

Cu o asemenea abordare nu putem fi de acord, atata timp cât există alternative ca semaforizarea inteligentă.” a declarat Valentin Necula.

Proiectul lui Daniel Băluță a stârnit proteste ale locuitorilor din cartierul Tineretului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te