Bodyguarzii olteni ai interlopului Rechinu din Mexic, condamnați în România

DE Petru Zoltan | Actualizat: 21.03.2021 - 14:20
Adrian Mihai Mincă, zis Piciu/FOTO: Facebook

Temuții bodyguarzi din Craiova angajați să-l păzească pe Florian Tudor, zis Rechinu, în Mexic au fost condamnați de judecătorii de la Tribunalul București. Aproape toți se află în arest la Craiova.

SHARE

Alin Gabriel Poenaru, zis Patrian, a fost condamnat în primă instanță la 10 ani și patru luni cu executare pentru grup infracțional organizat și tentativă de omor calificat. Alți patru bodyguarzi au primit pedepse cuprinse între opt ani și patru luni și trei ani și opt luni de închisoare.

Citește și: Vrăjitoarea Mihaela, interceptată în dosarul Oanei Zăvoranu, la o gală a Institutului Cultural Român

Cei cinci condamnați au fost implicați în tentativa de omor asupra lui Sorin Constantin Marcu, unul dintre cei mai temuți bodyguarzi ai lui Florian Tudor. Marcu a scăpat, în primă fază, dar apoi a fost asasinat cu glonț în cap.

Citește și: România a cerut ajutorul Parchetului General din Mexic pentru a-l aresta pe mafiotul Rechinu

Pe lângă cei cinci, a mai fost condamnat și Sorin Velcu, la trei ani, patru luni și 20 de zile de închisoare, după ce a scăpat de acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat din lipsă de probe.

Citește și: Florin Salam, dispus să facă vaccinul anti-COVID cu familia sa. Fratele său, răpus de temutul virus

Misiunea lui Alin Gabriel Poenaru, zis Patrian

Alin Poenaru se plimba între Cancun și Craiova. El avea misiunea să gestioneze și să apere interesele lui Florian Tudor în fața celorlalți membri ai grupării. A fost arestat preventiv pe 25 iulie 2019. Acesta le-a spus anchetatorilor că era angajat ca antrenor de fitness în Mexic, dar nu a putut să precizeze locul de muncă.

Citește și: VIDEO Blindatele și elicopterele cartelului Jalisco Nueva Generacion care terorizează Mexicul

Judecătorii de la Tribunalul București l-au condamnat pe Alin Gabriel Poenaru, zis Patrian, la o pedeapsă de patru ani cu executare pentru constituirea unui grup infracțional și la nouă ani de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de omor calificat. „În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celeilalte pedepse aplicate, respectiv un spor de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, inculpatul POENARU GABI ALIN urmând să execute pedeapsa rezultantă de 10 (zece) ani şi 4 (patru) luni închisoare”, au decis judecătorii.

Citește și: Clanul Duduianu, preluat de Aly, băiatul lui Emi Pian: Vreau să fiu pe sfert cum a fost tăicuțul meu

Răzvan Ghiță, instructor de fitness: 9 ani și 4 luni

Răzvan Ghiță este un alt bodyguard al lui Florian Tudor. Inițial, acesta a ajuns în Mexic cu gândul să treacă ilegal granița cu SUA. Rolul acestuia în organizația criminală era de a scoate bani de pe cardurile falsificate în zona Mexico City. De acolo, a revenit în Cancun pentru a fi avansat la gradul de bodyguard personal al lui Florian Tudor.

Citește și

Interlopul Rechinu: Autoritățile corupte din Mexic mi-au furat afacerile. Toată stima, El Presidente

Procurorii DIICOT l-au arestat pe 25 iulie 2019 pentru constituire de grup infracțional organizat în Cancun, Mexic, și tentativă de omor. El le-a spus procurorilor români că a fost angajat ca profesor de sport și instructor de fitness în Mexic, însă nici el nu a putut să precizeze locul de muncă.

Citește și: VIDEO O femeie dezbrăcată a intrat în platoul „Acces direct” (Antena 1), a dat atacul cu un bolovan

Judecătorii l-au condamnat pe Răzvan Alin Ghiță la patru ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracțional organizat și opt ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat.

„În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 8 (opt) ani închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celeilalte pedepse aplicate, respectiv un spor de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, inculpatul GHIŢĂ RĂZVAN ALIN urmând să execute pedeapsa rezultantă de 9 (nouă) ani şi 4 (patru) luni închisoare”, se menționează în sentința data de judecători.

Adrian Mincă, angajat ilegal la sala de sport: 9 ani și 4 luni

Adrian Mihai Mincă, zis Piciu, a fost recomandat pentru a fi angajat ca bodyguard pentru Florian Tudor de pugilistul Ionuț Claudiu Popescu. Acesta le-a spus anchetatorilor că a plecat în Mexic pentru a lucra la sala de sport a lui Florian Tudor. Ajuns acolo, l-a cunoscut pe Florian Tudor și pe ceilalți bodyguarzi.

Citește și: Mafiotul Rechinu: Sunt o victimă. Parchetul din România ignoră o soluție definitivă din Mexic

Mihai Adrian Mincă a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracțional organizat și opt ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat. La fel ca în cazul lui Răzvan Alin Mincă, judecătorii au decis ca pedeapsa finală pentru cele două capete de acuzare să fie de nouă ani și patru luni.

Lalae a lui Caran: 6 ani și 9 luni

Adrian Nicolae Ilinca, zis Lalae a lui Caran, se ocupa de treburile murdare din țară ale lui Florian Tudor: amenința și șantaja pentru ca să îl scape de griji și probleme pe „angajatorul” său. Judecătorii l-au condamnat la patru ani și șase luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și o pedeapsă de trei ani pentru infracțiunea de șantaj.

„Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv un spor de 2 ani şi 3 luni închisoare, inculpatul ILINCA NICOLAE ADRIAN urmând să execute pedeapsa rezultantă de 6 (şase) ani şi 9 (nouă) luni închisoare.”

Sorin Velcu, zis Lordes: 3 ani, 4 luni și 20 de zile

Un alt lider important al organizației criminale coordonate de Florian Tudor, Sorin Velcu, zis Lordes, a fost arestat în Bali. Era împreună cu Alisa Serdaru, Alin Serdaru, zis Dansică, Izabela Serdaru și Sorinel Miclescu. A revenit în țară și a fost săltat de procurorii DIICOT.

Sorin Velcu a fost achitat pentru acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat pentru că nu există probe că a săvârșit infracțiunea. Însă a fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare pentru infracțiunea de conducere unui vehicul fără permis. Alți doi ani de închisoare a primit pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, deci un spor de 1 an, 4 luni şi 20 zile închisoare, inculpatul VELCU SORIN, urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani, 4 (patru) luni şi 20 (douăzeci) zile închisoare”, au decis judecătorii.

Florin Miclescu, zis Bruce Lee: 3 ani și 8 luni

Florin Miclescu a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat și doi ani pentru șantaj. Judecătorii au decis să îl condamne pe Florin Miclescu la trei ani și opt luni de închisore.

„Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 (trei) ani închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celeilalte pedepse aplicate, respectiv un spor de 8 (opt) luni închisoare, inculpatul MICLESCU FLORIN urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani şi 8 (opt) luni închisoare”, conform primei sentințe de condamnare.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te