AUR dă afară 500.000 de bugetari dacă vine la putere. Au anunțat cine sunt cei vizați

DE Florin Budescu | Actualizat: 03.08.2023 - 13:41
AUR dă afară 500.000 de bugetari - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

AUR anunţă că, dacă vine la putere, dă afară 500.000 de bugetari. Liderii AUR se dovedesc astfel mai radicali decât reformiştii din actuala Coaliţie sau Opoziţie. Afirmaţiile făcute sunt însă dubioase: funcţionarii publicii au dreptul să fie membri de partid.

SHARE

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, afirmă că, în situaţia în care formaţiunea politică pe care o reprezintă ajunge la guvernare, reprezentanţii acesteia vor lua măsuri pentru concedierea a 500.000 de angajaţi din Administraţia Publică.

El explică faptul că numărul a fost calculat având în vedere că, din anul 2000 şi până în prezent, numărul angajaţilor din Administraţie a crescut de la 800.000, la 1,3 milioane, subliniind că vor fi concediaţi acei bugetari ”cu carnet de partid, care nu-şi găsesc utilitatea în sistem”.

AUR dă afară 500.000 de bugetari

”Astfel de reformă, cu aceste partide, nu este posibilă. Tocmai ele au împănat aparatul bugetar cu tot felul de clienţi politici, pentru că au avut nevoie de sinecurile acestea să răsplătească loialităţi politice.

În 2000, funcţiona statul român cu 800.000 de funcţionari publici, otova. Nu a crescut numărul militarilor, a scăzut, nu a crescut, numărul poliţiştilor, a scăzut, nu a crescut, numărul medicilor şi asistenţilor, ba dimpotrivă, avem deficit, după cum vedem atâtea cazuri nenorocite.

Ce a crescut? A crescut numărul funcţionarilor din administraţia publică centrală şi locală. Cum? Că am avut nevoie? Nu!

Citeşte şi: Deputat AUR vrea să alunge ucrainenii din țară: 9000 lei pensie specială, la 50 ani. A fost polițist

Pentru că am pus zece să învârtă aceeaşi hârtie, ca să-şi ia nişte bani de la stat, siguri, pentru că aveau carnet de partid. Asta trebuie curăţat.

Cum să cureţi, dacă tu depinzi de voturile acelor oameni? PSD şi PNL nu vor face niciodată o astfel de reformă”, a afirmat Claudiu Târziu, conform News.ro.

Întrebat dacă AUR va face concedieri în rândul angajaţilor din sectorul public, în situaţia în care formaţiunea va ajunge să guverneze, Claudiu Târziu a anunţat că AUR este dispusă să concedieze jumătate de milion de angajaţi, din aparatul bugetar.

Citeşte şi: Dîncu spune cum a ajuns în același restaurant cu Florian Coldea și liderul AUR Claudiu Târziu

”Am zis-o şi o să o facem pentru că pe noi nu ne leagă nimic, nu avem niciun fel de cârdăşie cu oamenii care au intrat pe liste de partid în instituţii publice.

Vom pierde voturile acestora care oricum se duc la partidele respective şi vom câştiga voturile românilor care aşteaptă o reformă reală în statul român şi aşteaptă pe cineva să-i ducă la prosperitate, să-i scoată din sărăcie.

Am promis, 500.000 dăm afară. Numai pe aceia cu carnet de partid, care nu-şi găsesc utilitatea în sistem. Ca aşa rezultă din calculul pe care l-am făcut. În 2000 erau 800.000 şi funcţiona statul român. Acum sunt 1.3000.000 şi funcţionează statul român mai bine? Nu!”, a adăugat liderul AUR.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te