Deputat AUR vrea să alunge ucrainenii din țară: 9000 lei pensie specială, la 50 ani. A fost polițist

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.07.2023 - 21:14
Deputatul AUR Badiu Georgel (dreapta) - Foto:

Deputatul AUR Badiu Georgel a făcut declarații scandaloase cerând ca ucrainenii să fie dați afară din România. Georgel este un fost polițist, pensionar la 50 de ani cu 9.000 de lei pensie specială.

SHARE

Deputatul AUR Badiu Georgel a făcut declarații scandaloase susținând că ucrainenii sunt o povară pentru România.

Georgel este un fost polițist, pensionar la 50 de ani cu 9.000 de lei pensie specială

„În primul rând, toți ucrainenii de peste 18 ani aflați în România ar trebui urcați în dube și predați la vamă poliției de frontieră ucrainene că sunt dezertori. Ni s-a acrit de bogătanii de la Kiev care au dat șpagă să fugă din țară în loc să fie încorporați, iar acum încasează ilegal bani de la statul român!”, susține deputatul AUR, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„În al doilea rând, orice risc asumat de statul român și implicit de poporul acesta pentru sprijinul acordat guvernului zelenschian, trebuie compensat în mod corespunzător. Niciun TIR, indiferent că este încărcat cu armament, cu mâncare sau lenjerie intimă nu ar trebui să fie lăsat să aprovizioneze un guvern pentru care România reprezintă un inamic !”, mai susține deputatul, Georgle Badiu care este și chestor al AUR în conducerea Camerei Deputaților.

Cine este Georgel

Georgel Badiu a intrat în Parlament pe listele AUR în Vrancea. El are 54 de ani și este un fost polițist, potrivit CV-ului său. A fost ofițer după ce a terminat Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti, Facultatea de Drept. Are un curs de siguranța circulație rutieră la Universitatea Asachi din Iași.

Timp de 11 ani a fost polițist. În Parlament a vorbit de 95 de ori timp de o oră și 40 de minute. Badiu a ieșit din poliție la 49 de ani, în 2017. Până să fie ales deputat, timp de 3 ani, nu a lucrat nimic.

Citește și: EXCLUSIV Cine finanțează nunta de 500.000 euro a lui Simion. Pretinde că trăiește cu 250 euro/lună

Nici nu avea nevoie, deoarece are o pensie speicală de la Ministerul de Interne în valoare de 106.800 de lei, adică aproape 9.000 lei pe lună. El ridică și 155.000 lei pe lună de la Camera Deputaților. 

AUR a cerut eliminarea pensiilor speciale

"Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este doar praf aruncat în ochii românilor, iar proiectul a fost gândit să pice la Curtea Constituţională. Ceilalţi pensionari speciali vor fi şi ei mângâiaţi pe creştet, îşi vor păstra privilegiile. Prin urmare, unde este dreptatea? Românii aşteptau cu totul altceva de la reforma pensiilor speciale. PSD şi PNL doar se fac că fac ceva în privinţa asta.

Citește și: Fără venituri, soția lui George Simion plătește rate de 700 lei la apartamant. Șeful AUR nu o ajută

Totul este e o campanie de imagine. AUR cere eliminarea tuturor pensiilor speciale sau supraimpozitarea lor drastică, nu cu procentul simbolic, insignifiant, de 15%, aşa cum se vehiculează acum", afirmă senatorul Claudiu Târziu, într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te