AUR a votat împotriva Legii „2 Mai”, prin care traficanții nu mai pot fi condamnați cu suspendare

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 11.03.2024 - 14:52
AUR a votat împotriva Legii „2 Mai”, prin care traficanții nu mai pot fi condamnați cu suspendare Foto: Facebook/ Partidul AUR

Săptămâna trecută, proiectul prin care traficanții de droguri nu mai pot fi condamnați cu suspendare nu a fost votat de către reprezentanții partidului AUR.

SHARE

Traficul de droguri este considerat o infracțiune și va fi sancționat cu pedepse cuprinse între 3 și 10 ani de închisoare, cu excepția cazurilor în care fapta constituie o infracțiune mai gravă.

Scopul principal al proiectului este eliminarea posibilității ca traficanții de droguri de mare risc să beneficieze de suspendarea executării pedepsei și combaterea traficului internațional de droguri periculoase.

Potrivit documentului, dealerii trebuie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea pedepselor cu suspendare. De asemenea, legea „2 Mai” va crește pedepsele de la 2-7 ani la 3-10 ani.

AUR a votat împotriva Legii „2 Mai”, prin care traficanții nu mai pot fi condamnați cu suspendare

Cei de la AUR au votat săptămâna trecută împotriva Legii „2 Mai”, prin care traficanții de droguri nu mai pot fi condamnați cu suspendare. Este singurul partid care s-a opus.

Vorbim despre deputații: Dorel-Gheorghe Acatrinei, Andruşceac Antonio, Badiu Georgel, Calotă Florică Ică, Chelaru Mircia, Coleşa Ilie-Alin, Florea Daniel, Flucuş Dumitru, Gheba Daniel-Sorin, Grădinaru Radu-Vicenţiu, Ivănuţă Cristian-Daniel,Ostaficiuc Marius-Eugen, Păunescu Silviu-Titus, Puşcaşu Lucian-Florin, Scripnic Lilian, Simion George-Nicolae, Suciu Sebastian-Ilie, Şerban Gianina, Tanasă Dan și Volosatîi Boris.

„Prin acest proiect, traficanții de droguri de mare risc vor executa pedeapsa în închisoare! Nu vor mai exista traficanți de droguri cu pedepse suspendate, lăsați de fapt liberi să vândă în continuare substanțe psihoactive tinerilor.
 
 
De asemenea, proiectul propune creșterea de la 2-7 ani la 3-10 ani a pedepselor pentru anumite fapte de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a arătat ministrul Justiției într-o postare pe Facebook.

Consumul de droguri reprezintă o problemă în România

Citește și: Vlad Pascu, „beizadeaua” drogată care a comis accidentul mortal de la 2 Mai, rămâne în închisoare

Marți, 5 martie 2024, Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, a adoptat proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, pentru modificarea Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, precum şi pentru completarea art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.
 
România are peste 1 milion de consumatori de droguri şi mai bine de o mie de traficanţi în închisoare. Două treimi sunt recidivişti pentru că legea nu-i mai sperie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te