Arsene „șosete albe" și-a transferat piți-protejata la Ministerul Mediului

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 04.02.2019 - 19:54

Români, stați liniștiți: din codrii Neamțului, baronul pesedist Ionel Arsene a trimis la Ministerul Mediului un consilier juridic care să apere cu pieptul (aproape) gol apele și pădurile patriei.

SHARE

Andra Geanina Rusu s-a transferat la București la începutul acestui an, de la Direcția pentru Protecția Copilului Neamț. Are o experiență de un an ca angajată la stat și a dovedit reale aptitudini: în cele 12 luni a stat circa șapte luni în concediu medical, dar și în cluburile de fițe, iar din salariul de circa 2.500 de lei și-a luat un Range Rover.

Predilecție pentru genul feminin

Alexandria, teme-te! O nouă pepinieră de cadre, păstorită de Ionel Arsene, fost deputat și actual președinte al Consiliului Județean Neamț - probabil cel mai influent pesedist din Moldova la ora actuală - tocmai și-a trimis un alt reprezentant la București.

După Dan Andrușcă ca ministru al Economiei, Carmen Tanasă - director economic la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Nicoleta Husaru (foto dreapta) la aceeași Agenție și la Romatsa, Oana Bulai (foto stânga) ca președinte al Consiliului de Administrație de la Societatea Națională a Sării și consilier de stat al prim-ministrului, zona Neamțului a exportat în Capitală o nouă tânără speranță. Se numește Andra Geanina Rusu și, pe 3 ianuarie 2019, a ajuns consilier juridic la Ministerul Mediului, la cererea acestei instituții, după cum ne-a transmis fostul loc de muncă al nemțencei.

Momentul a fost marcat de Rusu, cu evlavie, pe contul de Facebook, postarea primind un potop de felicitări de la cunoscuți. Între timp, în timpul documentării acestui material, contul a dispărut.

I-a mulțumit lui Dumnezeu. O fi Ionel?

Tehnic, nimic nu o recomandă pe Rusu să ajungă în această poziție de răspundere și încă printr-o modalitate care fentează concursul. Apropo: în februarie 2017, ea a fost respinsă la un concurs organizat de Consiliul Județean Neamț pentru un post de consilier juridic la Unitatea de Implementare a Proiectelor din cadrul acestei instituții.

Zece luni mai târziu, ea a izbândit, totuși, să se angajeze la Stat, câștigând concursul pentru un post de inspector asistent debutant (asimilat consilierului juridic) la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Neamț.

"Noul jurist de la DGASPC este din Târgu Neamț și, spun cârcotașii, a fost promovat pe filiera Arsene", scria, la puțin timp după aceea, ziarul local Atacul care adăuga că "Gurile rele din instituție afirmă că Geanina Rusu a beneficiat de susținerea lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, suspendat în acest moment din motive de arestare preventivă."

Din 12 luni, șapte în concediu medical

Anterior, Andra Geanina lucrase la o firmă privată, Ag San Invest, unde primea cam 1.000 de lei pe lună. "Cele două societăți care au modernizat DC 147, Pro Invest și Ag San Invest, sunt abonate la contracte finanțate din bani publici, în ultimii ani încasând sume de ordinul milioanelor de lei din afaceri cu statul. Mihai Stoica este acum prim-vicepreședinte la PNL Neamț, însă a fost membru și consilier județean PDL. Acum reprezintă PNL-ul în legislativul județean. Firmele sale (printre care Ag San Invest, notă Newsweek România), controlate direct sau prin interpuși, au obținut numeroase contracte de la firme subordonate Consiliului Județean Neamț, dar și contracte finanțate cu bani de la Guvernul României", a scris ziarul local "Mesagerul" pe 14 ianuarie 2019. Ce coincidență, același Consiliu Județean care este condus de Ionel Arsene!

La Direcție, Rusu avea un venit de 3.718 lei brut, dar nu l-a încasat tot timpul. Conform unei adrese a acestei instituții către Newsweek România, în anul petrecut la acest angajator, ea a avut 89 de zile de concediu medical și două luni (septembrie și decembrie 2018) de concediu fără plată din motive medicale. Pe fostul cont de Facebook, în aceleași perioade, Rusu părea să plesnească de sănătate prin cluburi, după cum o arată și această fotografie din decembrie 2018.

Avocat ratat

Absolventă de Drept la Iași, Rusu a încercat să devină avocat, fără rezultat. În 2013 a fost admisă ca avocat stagiar în Baroul Neamț, examen pe care, în mod curios, l-a dat din nou, un an mai târziu, la Baroul Iași. Nu a mai dat însă examenul pentru a deveni avocat definitiv. Cu aceasta, s-au încheiat informațiile despre parcursul ei profesional.

O fanatică a statului. La poză

Mulțumită, însă, recent desființatului cont de Facebook, care conținea o imensitate de fotografii, vă putem spune că, de-a lungul timpului, Andra Geanina Rusu a frecventat o sumedenie de cluburi din mai multe localități ale țării, mai ales Iași și București. Mergea într-un asemenea club – tag. Mergea la un doctor care se ocupa cu albirea dinților – tag. Apărea pe Facebook o poză cu Arsene – like (foto din 1 decembrie 2016).

Plus: o avalanșă de fotografii cu ea însăși, la munte, la mare, iarna, vara, primăvara, toamna, afară sau în club, cu mașinile sau cățelul.

Range Rover: de unde banii?

Apropo de mașini: în cele două declarații de avere de la Protecția Copilului Neamț, Rusu a scris că deținea doar un Audi fabricat în 2002. Cu toate acestea, anterior și în aceeași perioadă, ea se afișa la volanul unui BMW, iar pe 14 noiembrie 2018 a postat faptul că se află la sediul unei dealer Range Rover din București, pozându-se, peste două săptâmâni, la volanul unei mașini de acest tip, lucru pentru care a primit felicitări de la fani.

Este neclar de unde a avut banii pentru această achiziție, singurul venit fiind salariul de la Protecția Copilului. Nici varianta unui soț sau iubit cu bani nu stă în picioare, cel puțin aparent: pe Facebook, domnișoara Andra Geanina se prezenta drept "singură" la capitolul relații.

Ministerul neagă evidența

În ciuda confirmărilor de pe contul de Facebook al Andrei Geanina Rusu și al Direcției pentru Protecția Copilului Neamț, Ministerul Mediului a negat faptul că o are angajată pe aceasta.

Încercarea de a o contacta pe Rusu, printr-un mesaj privat pe contul de Facebook, nu a avut rezultat decât faptul că, la puțin timp după aceea, și l-a închis.

Ionel Arsene este protagonistul unei filmări în care pare că ar face sex cu o tânără "îmbrăcat" doar în șosete albe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te