La alegerile parlamentare din 2016, UDMR a avut 440 409 de voturi, pentru Senat, și 435 969, pentru Camera Deputaților. Presa a scris că, la acele alegeri, UDMR a fost votată, în mod surprinzător, în secții din Teleorman sau Botoșani, fiefuri PSD în care nu locuiau maghiari.
În 2020, UDMR a obținut 348 262 de voturi, pentru Senat, și 339.030 la Camera Deputaților. Dacă prezența era cu câteva procente mai mare, Uniunea risca să nu mai treacă pragul electoral.
La alegerile locale din septembrie 2020, UDMR a fost votat de 381.558 cetățeni, luând în considerare votul politic pentru consiliile județene.
În 2019, 473.000 de cetățeni români au votat candidații Uniunii la Parlamentul European.
La 10 decembrie, Porcsalmi Bálint, președintele executiv al UDMR, a anunțat că renunță la funcția pe care o deținea de trei ani în cadrul partidului.
„Pe 6 decembrie misiunea mea s-a încheiat: la finalul negocierilor de formare a noului guvern voi renunța la mandatul de președinte executiv al UDMR. Mulțumesc Uniunii pentru încredere și oportunitate. Sunt mândru de colegii mei și de rezultatele obținute împreună. Mult succes, UDMR!”, este mesajul lui Porcsalmi Bálint.
În ședința Consiliului Permanent a partidului din 9 decembrie, s-a decis destituirea președinților birourilor teritoriale din Timiș, Brașov, Baia Mare și Sighetu Marmației. Până la desemnarea noilor președinți au fost numiți ca interimari András Molnár la Timiș, Levente Novák la Brașov, István Székely la Baia Mare și Anna Horváth în fruntea organizației regionale Maramureș, Sighetu Marmației.