80% din șefii Camerei Deputaților iau 1.000 lei/lună „spor de doctorat”. Austeritatea nu-i afectează

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.08.2023 - 19:35
80% din șefii Camerei Deputaților iau 1.000 lei/lună spor de „doctorat” - Foto: facebook / Camera Deputaților

Un procent de 80% dintre cei care conduc administrativ Camera Deputaților iau spor pentru că dețin un doctorat. Sporul acordat este în valoare de 1.000 de lei. Măsurile de austeritate bugetară nu îi lovesc deloc. Ei își vor păstra acest beneficiu financiar imoral.

SHARE

Marea majoritate a celor care conduc Camera Deputaților iau un spor de 1.000 de lei pentru că au diplomă de doctor. Teoretic, mergi la doctorat pentru că vrei să aprofundezi un anumit domeniu. De aceea, e imoral ca statul să îți ofere 900 de lei doar pentru că ai un grad universitar mai înalt. Titlul de doctor te ajută să ajungi în funcții mai înalte pentru că ai cunoștințe mai aprofundate dobândite în perioada doctoratului.

80% din șefii Camerei Deputaților iau 1.000 lei/lună spor de „doctorat”. Austeritatea nu-i afectează

După cum se vede din facsimilul de mai jos, 9 din 11 șefi ai Camerei Deputaților, în frunte cu directorul general și alți directori și șefi de departamente primesc 950 de lei pe lună doar pentru că sunt doctori.

 Sporurile pentru condiții vătămătoare sunt, de asemenea, uriașe: între 1.500 de lei pentru un șef, până la 3.000 de lei pentru secretarul Camerei Deputaților.

Citește și: Milioane de euro de la buget pentru boli închipuite

Ciolacu taie o parte din sporuri

Premierul Marcel Ciolacu a decis să taie o parte din sporurile pentru condiții grele de muncă pe care le primesc aproape toți angajații la stat. Eliminarea sporurilor se aplică doar șefilor și va genera inechități. Newsweek scrie despre subiect de 3 ani.

Citește și: Ciolacu taie parțial sporurile pentru boli fictive date bugetarilor de care Newsweek scrie de 3 ani

Premierul a decis să taie o parte din sporurile pentru condiții vătămătoare de muncă pentru toți angajații de la stat care au un venit brut mai mare de 10.000 de lei pe lună. 

Vizați: doar șefii

Impunerea acestui prag de la care nu se mai dau sporurile face ca suprimarea sporului pentru condiții vătătmătoare de muncă să se aplice doar bugetarilor care au funcții de conducere.

Citește și: Sporuri uriașe pentru oamenii din subordinea lui Ciolacu: Director: 7.000 lei, consilier: 6.000 lei

Spre exemplu, la ministerul Muncii vor pierde sporuri directorul (spor de condiții vătămătoare de 2.000 lei /lună), secretarul general - spor 2.300 lei/lună, șef serviciu - 1.500 lei.

Impunerea acestui prag creează situații aberante. Un consilier superior are un venit de puțin peste 10.000 lei pe lună, astfel că va pierde sporul de 1.500. În aceste condiții el va câștiga mai puțin decât un consilier principal care își va păstra sporul de condiții vătămătoare care este în cuantum de 15% din salariu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te