Un pic de demnitate când discutați cu infractorul Dragnea, stimați colegi din presă!

DE Mircea Marian | Actualizat: 06.11.2018 - 10:20

Cum e posibil ca majoritatea ziariștilor să adopte, când sunt față în față cu Dragnea, atitudinea asta, de tip „oile blajine s-au așternut la iernat”? Nu am văzut așa ceva nici pe vremea lui Năstase sau Ponta. Parcă am fi toți verii doamnei Viorica Vasilica.

SHARE

Slugi precum Gâdea sau Ciutacu, lachei de tip tonomat, au fost mereu în presă, dar oamenii de teren aveau – până acum – un anume curaj și o demnitate, indiferent de trustul la care lucrau. Încercau să pună întrebări bune și dure, să fie profesioniști. 

Conferința de presă de după C.Ex-ul PSD în care au fost excluși Țuțuianu și Neacșu, susținută de Liviu Dragnea, a fost unul din cele mai penibile momente pe care le-am văzut în prea-lunga mea carieră de jurnalist. Niște ființe timide, nepregătite și/sau speriate puneau niște întrebări previzibile și blege marelui lider social-democrat, care răspundea în bătaie de joc și cu un rânjet disprețuitor pe față. 

Nu l-a întrebat nimeni pe Dragnea: 

- De ce a cumpărat PSD, cu banii primiți de la buget, două mașini Mercedes care valorau zeci de mii de euro? 
- Sunt ele folosite de Mircea Drăghici, trezorierul PSD, și de soția sa? 
- De ce a închiriat PSD o vilă de 19.000 de euro, vilă care, pe piață, nu face mai mult de 3.000 de euro/ lună? 
- Dacă la evaluarea miniștrilor se folosește criteriul „comunicării”, cum va fi evaluată doamna premier Dăncilă care nu a avut nici o conferință de presă și postează pe site-ul Guvernului filmări fără sonor, fapt fără precedent? 
- Ce părere are domnul Dragnea, care se declară un luptător cu statul-paralel, despre faptul că Tudorel Toader a primit, via Universitatea Cuza din Iași, un Touareg de la SRI?

Nu mai ridic problema unor întrebări economice: rată de absorbție de 0,87% pe programul operațional de dezvoltare regională, criticile comisarului european Corina Crețu în ceea ce privește proiectele de infrastructură și spitalele regionale sau deficitul bugetar care s-a triplat față de anul trecut. 

Și pe vremea lui Năstase, și pe vremea lui Ponta, am văzut ziariștii năpustindu-se în haită și ronțăindu-i până nu mai știau pe unde să fugă. Și bine făceau: puneau întrebări corecte, pe un ton ferm, nu insultător. Nu vorbesc de atitudini precum cea a reporterului Sărmăluță de la Antena 3 – azi moderator la TVR – care se ducea peste Băsescu și cu voce gâtuit-șmecheră întreba: „Domnule președinte, Antena 3 e aici?”. Acesta e circ, nu despre asta vorbesc. În conferința de presă susținută azi de Dragnea au fost evitate întrebări pe teme majore. 

De ce se întâmplă asta? Au explicat Adrian Țuțuianu și Corina Crețu, când aceasta din urmă a scris pe Facebook că PSD direcționează către presă „sume incredibile” prin intermediul ministerelor pentru „denigrarea celor care nu se aliniază directivelor partidului”.  Banii aceștia sunt inclusiv pentru ca Dragnea să nu fie deranjat...

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te