Toți securiștii au știut de Simion & Șoșoacă, dar tăcerea a fost de AUR

DE Cătălin Prisacariu | Actualizat: 14.12.2020 - 15:07

Intrarea AUR în Parlament nu este nici surprinzătoare, nici întâmplătoare. Iar lipsa de interes a unora dintre jucătorii din media pe acest subiect, de asemenea: nici surprinzătoare, nici întâmplătoare.

SHARE

Au apărut în ultima săptămână tot felul de simbriași mai mărunți sau mai rotofei pe la Securitate care încearcă stângaci să ne transmită o narațiune șchioapă care sună cam așa: AUR s-a plămădit în subteranele internetului, marile rețele sociale s-au jucat cu creierașele noastre mici și nu ne-au dat informația referitoare la acești barbari care ne-au cucerit cetatea (conspirație, wink-wink!), extremismul s-a așezat cu noi la masă, cetatea e în flăcări, ne trebuie niște tătuci serioși care să ne salveze.

Da, păcălicilor, dar mai cântați și pe la alte mese, milițieni ai Securității ce sunteți voi cu lecturi de prin broșurele scrise de alți milițieni și de pe etichete de produse din supermarketurile capitaliste în care v-a mai plimbat sistemul.

Adevărul, impostorilor, este că voi și Securitatea voastră ați știut tot timpul și despre Simion, și despre Șoșoacă, și despre butaforicul de Târziu (a propos, pe ăsta nu ar trebui să-l cheme Richard Late? și, oricum, ce naționalist e el cu numele ăsta capitalist?). A, poate nu ați știut de Lavric, v-a blocat mecanismul câte o sintagmă precum "athanor labios" sau oja de mani și, mai ales, pedi. 

Altfel, până și prin wall-ul meu de Facebook ajungeau delirurile lui Simion din Piața Victoriei, postările de pe tot soiul de grupuri de fani ale tribunului de Focșani și îndemnuri la restaurarea mândriei naționale ștanțate cu AUR.

Nu mai pomenesc și aia că printre bravii voștri apărători ai Constituției - cum îți place, ție, Securitateo să spui - se numără inclusiv niște sondori de opinie, chipurile, care ar trebui să fie foarte conectați taman la oamenii care au opinii. Și, nu mă îndoiesc, sunt foarte la curent.

Și, atunci, de ce au tăcut acești securiști prost camuflați în profesor(aș)i, societate civilă, jurnaliști și sociologi? Pentru că era util ca AUR să ajungă în Parlament. Din multe motive. Într-o ordine oarecare: o sperietoare extremistă e bună; un partid compus din tot soiul de adunați de pe drum poate fi spart ușor și cioburile folosite de celelalte partide; alți politicieni se pot apropia de mesajele AUR nuanțându-le doar puțin și clamând că sunt onorabili; un recensământ al celor dispuși să voteze niște "veseli" e oricând util. Iar acestea sunt doar cele mai evidente argumente.

Nu m-ar deranja foarte tare nici sceneta asta jucată azi de unii și alții, dar măcar să nu falseze foarte tare. Pentru că distanța de la wink-wink la wank-wank e foarte mică uneori.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te