Strategia USR-PLUS de victimizare nu mai ține

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 08.03.2019 - 12:11

USR-PLUS trebuie să își schimbe cât mai repede strategia de comunicare: victimizarea nu funcționează pe termen lung.

SHARE

Merge o dată, merge de două ori, dar de la un punct încolo, electoratul începe să-și piardă încrederea în tine, ca politician, pentru că fie pari naiv, fie amator, fie neajutorat.

Și electoratului celor două formațiuni nu-i place naivii și nici amatorii. 
Spun asta deoarece primesc tot mai multe semnale de la fani ai celor două partide care nu au fost mulțumiți de reacția de ieri, după invalidarea de la BEC.

În locul unor abordări emoționale, oamenii așteaptă un discurs rațional și explicații clare de la politicieni profesioniști, care știu ce fac. Și în cele două formațiuni chiar sunt foarte mulți profesioniști, care știu ce fac.

Așa încât, în cazul BEC, ar fi fost mult mai eficient ca USR și PLUS să explice cu calm ce s-a întâmplat - e clar că nu e vina lor, ci a unor proceduri greoaie din justiție și a unei legi electorale restrictive cu formațiunile noi - în loc să își smulgă părul din cap că sunt victimele PSD-ALDE.

Toți suntem victimele PSD-ALDE, dar hai să vedem cum ieșim din asta, că de plângăcioși e plin Facebookul, nu avem nevoie și în politică.

Pe de altă parte, m-a enervat teribil faptul că unele personaje minore din zona PNL au jubilat la necazul USR-PLUS.

Iar senzația pe care o am este că opoziția se bate exclusiv pentru locul doi și că, în ritmul ăsta, vom fi conduși de leprele din PSD încă 100 de ani de cum încolo.

Ne-am săturat de amatori, de sabotori din interior și de triști care jubilează la necazul celui care ar trebui să le fie partener.

Ori faceți politică profesionist, ori plecăm cu toții acasă și asta e.

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -