PSD, preş în faţa lui Dragnea

DE Petre Bădică | Actualizat: 02.07.2018 - 21:09

Nu știu dacă Liviu Dragnea a gândit din timp o strategie sau, forțat de împrejurări, a improvizat pentru a-și salva pielea. Cert este că i-a ieșit. Rezultatul este cea mai obedientă şi limitată conducere de partid din toate timpurile.

SHARE

Nu au existat niciodată atât de mulți oameni cu influență – miniștri, parlamentari, șefi de județe din acelaşi partid – care să fi devenit perfect imuni la problemele cetățenilor. Nu a mai existat o organizație conducătoare care să dea dovadă de atâta lipsă de înțelegere și compasiune față de niște oameni care nu au de niciunele: școli, spitale, drumuri. Oameni pe care clasa conducătoare a PSD îi ține în ignoranță tocmai pentru a identifica bunăstarea cu un kilogram de făină și 100 de lei la pensie și salariu.  

Conducerea extinsă a partidului nu se consultă cu nimeni atunci când guvernerază ori dă legi, sfidează pe oricine, de la Washingotn la Bruxelles, impune restricții și instaurează cenzura atunci când nu îi convin anumite lucruri. 

Mă întreb dacă Dragnea e chiar atât de diabolic încât să fi avut știința de a alege cu maximă precizie sute de parlamentari cărora să nu le pese că liderul PSD modelează ţara după propriile interese şi obsesii şi care acceptă un premier semi-analfabet. PSD guvernează cu oameni lași și prost pregătiți. 

Toate deciziile se iau în unanimitate. Nu există nici măcar dezbateri interne. Înainte de ’89, o formă de dizidenţă o reprezenta curajul de a spune bancuri cu Ceauşescu. Nu cred că în PSD cineva are curaj să râdă, chiar şi pe la colţuri, de Dragnea. Şeful PSD a executat premieri, apoi le-a aruncat un ciolan şi, în final, i-a obligat să îi pupe mâna în piaţa publică. Edificator este cazul lui Sorin Grindeanu.

Nomenclatura PSD s-a izolat de popor nu doar pentru că urmărește o agendă diferită de aceea a cetățeanului obișnuit. Zidul impus de Dragnea între guvernul său marionetă și oameni se explică prin nevoia de a ascunde incompetența şi prostia miniștrilor. Vizitele de lucru ale Vioricăi Dăncilă sunt prezentate fără sonor pe site-ul Guvernului. Pericolul ca doamna să scotă o prostie pe gură este iminent. 

Ministrul Economiei, Dănuţ Andrușcă, este audiat în Parlament fără ca opoziția să poată pune întrebări. Ministrul Educației, Valentin Popa, nu face conferințe de presă pentru că are reale probleme de exprimare. Carmen Dan scrie suptprefect şi vede spioni în priză. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader face zece greşeli gramaticale într-o singură pagină. 

Lucrurile nu au stat niciodată ca acum. Nici măcar în PSD. În 2012, am realizat o monitorizare în care arătam că, înaintea referendumului pentru demiterea lui Băsescu, miniştrii Guvernului Ponta au fost prezenţi în
 32 de emisiuniTV în 15 zile lucrătoare. Azi, un ministru din Guvernul marionetă Dăncilă ajunge să vorbească cu presa ori cu electoratul doar dacă apasă Dragnea butonul de la telecomandă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te