O coborâre în infernul creat de dumnezeul din fruntea serviciului secret al Armatei

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 17.09.2019 - 11:55

În România, doar șefii serviciilor secrete pot fi dumnezei. Doar astfel pot dispune de viețile muritorilor din jurul lor, în special ale celor care le sunt subordonați direct.

SHARE

Doar din fruntea unui serviciu secret pot avea suficientă putere să-i dezlănțuia iadul aasupra celor care au cutezat, la un moment dat, să îi înfrunte. Cu toate că, dacă luăm în considerare cât rău împrăștie în jurul lor, avem mai degrabă de-a face cu niște diavoli.

Deși ei sunt eterni în pozițiile de putere, dumnezeii din fruntea serviciilor secrete au, la rândul lor, alți dumnezei deasupra. Politicienii. Care, însă, se schimbă odată cu guvernele. 

Un ofițer respectabil al Armatei Române a avut curajul să se lupte cu acești demoni. A încercat să exorcizeze Răul pe care l-au inoculat în fibra instituției care ar trebui să ne apere de Rău.

Un ofițer de contrainformații, militar de carieră, le-a cerut socoteală ministrului Apărării și șefului Direcței Generale de Informații a Apărării (DGIA), pentru că au folosit Armata în scopuri politicianiste meschine.

Colonelul Doru Paraschiv nu este un erou. Pe timp de pace, nu există eroi. Este însă printre puținii care au avut curajul să le ceară socoteală infamului Gabriel Oprea și slugii sale prea-plecate, generalul Marian Hăpău, pentru că folosesc serviciul secret al Amatei pentru racolarea de membrii UNPP, pentru șantajarea adversarilor și pentru protecția informativă a ședințelor de partid.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Șeful serviciului secret al Armatei, umilit de DIICOT | CAZUL PARASCHIV

Pentru îndrăzneala sa, a suferit cazne teribile. I s-a ridicat accesul la secrete de stat de informații deosebite (secrete NATO), pâinea și cuțitul oricărui ofițer de contrainformații militare, a fost dat afară din Armată fără să i se comunice motivele, a fost executat silit și evacuat din propria casă și, pentru că nu a încetat să-și caute dreptatea în justiție, i s-a fabricat un dosar penal în care a fost acuzat de sustragere și de informații clasificate.

În tot acest timp, insstituțiile statului au tăcut mâlc. Procurori și judecători miltari, procurori DNA în frunte cu Laura Codruța Kovesi, miniștri ai Apărării, președinți de partide, președinți de camere ale Parlamentului, președinți ai României au închis ochii la abuzurile găștii Gabriel Oprea- Marian Hăpău.

Zilele acestea, după mai bine de șase ani în care col. Doru Paraschiv a fost strivit de acești dumnezei ai României putrede, un procuror DIICOT a avut curajul să dea o soluție contrară intereselor lor. O dovadă că justiția poate fi capabilă să iasă de sub influența nefastă a serviciilor secrete.

După șase ani, acest procuror a infirmat toate acuzațiile care-i sunt aduse col. Doru Paraschiv. Se dărâmă astfel tot eșafodul pe care gen. Marian Hăpău i l-a construit din ordinul lui Gabriel Oprea, fără a reuși să meargă până la capăt cu execuția. 

În mod normal, toate abuzurile săvârșite împotriva sa ar trebui îndreptate. Acuzatul pe nedrept trebuie reabilitat și despăgubit pentru prejudiciile suferite. Problema este că Marian Hăpău este încă la butoane. Conduce și în prezent serviciul secret al Armatei. Guvernele s-au schimbat în ultimii ani, dar el a rămas de neclintit.  

Se zice că în România mori cu dreptatea în mână. Nimic mai adevărat. Nu s-a schimbat mare lucru în cele trei decenii de democrație. Întrebarea este până când? Câți soldați mai trebuie să cadă pe câmpul de luptă în timp de pace, pentru ca  acest dumnezeu diavolesc să pice în infernul pe care l-a creat. Cât, domnule ministru al Apărării, Gabriel Leș? Cât, doamnă prim-ministru, Viorica Dăncilă?

Din păcate, ministrul Leș, care ar putea să-l înlocuiască din funcție pe gen. Hăpău, este fostul său partener cu care șeful DGIA plănuia deunăzi achizițiile de armament. Iar șefa Guvernului este, din nefericire total desprinsă de realitate. Doar o minune dumnezeiască îl poate ajuta pe col. Doru Paraschiv să-și repereze onoarea de militar pierdută pe nedrept.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te