Ești ștab și prieten cu dr. Arafat, vine elicopterul SMURD să te salveze. Dacă nu, mori, amărâtule!

DE Mircea Marian | Actualizat: 21.04.2020 - 13:49

Dr. Raed Arafat continuă să ne arate că, dacă vrem să supraviețuim în sistemul medical de stat din România, depindem de prea-măreața sa persoană. Anunțul său, în direct, la Antena 3, că va trimite elicopterul după arhiepiscopul Pimen, infectat cu covid-19, este scandalos.

SHARE

“Am fost solicitați să-l aducem la București acum o oră jumătate. E un elicopter de la Iași, de la MAI, cu o echipă SMURD, care o să-l preia și o să-l aducă la Matei Balș", a anunțat dr. Arafat, în direct la Sinteza Zilei, cum s-a pus în mișcare mașinăria statului, pentru a-l salva pe arhiepiscopul Sucevei.

Județul Suceava a mai fost locul unei situații asemănătoare: în mai 2019, obscurul senator Virginel Iordache a ordonat să fie transportat cu elicopterul la Institutul Balș din București, unde a fost diagnosticat cu “virus aerogen, prezentând o formă foarte ușoară“. Pe scurt, o banală diaree. 

Pe de altă parte, arhiepiscopul Pimen reprezintă tot ce e mai rău în conducerea Bisericii Ortodoxe Române: instanța a stabilit că el a fost turnător al Securității, un turnător asiduu cu activitate și în interior, și în exteriorul țării.

Arhiepiscopul Pimen are acum 90 de ani și îmi este greu să judec un om bătrân și bolnav, chiar și cu acest trecut odios. Responsabilitatea este a doctorului Arafat care, din poziția sa de secretar de stat, ne sfidează și ne arată că el decide, discreționar, cum sunt folosite resursele limitate ale sistemului medical de stat. Nu-i prima oară când domnia-sa anunță, cu un cinism incredibil, că poate interveni ca să salveze un pacient sau altul. 

Pe scurt: ai numărul de telefon al lui Arafat, ești amicul lui sau faci parte din nomenklatură, vine elicopterul după tine. Ești un prăpădit, care n-are pile, mori într-un spital de provincie, de covid sau de vreo infecție nosocomială. Câți medici infectați cu covid-19 în timp ce tratau pacienți au avut parte de un elicopter care să-i aducă la București? 

Tot ce sper este ca lumea să nu uite aceste nenorociri, după ce trece pandemia. Acesta e sistemul medical de stat din România: moșia unor moguli, de la Arafat la Beuran sau Pintea sau hoțul de conserve plasat de Oprișan șef peste SJU Vrancea. Am ratat, după Colectiv, șansa schimbării. Sper să nu o ratăm din nou. 

 

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteți modifica setările de Cookie