Toți aceștia sunt cu ochii acum ațintiți pe Taiwan, care are o armată cu un efectiv de doar 200.000 de combatanți!).
Pe locul doi se afla India, cu 1.450.000 de militari, iar pe locul trei se situa SUA, cu un total oficial de 1.390.000 de purtători activi de uniforme militare.
După cum se știe, președintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei țării sale să mărească numărul de trupe cu aproape 170.000 de combatanți, ajungându-se astfel la un total de 1,32 milioane.
Astfel, ar urma să fie pe locul patru, după armata americană, surclasând forțele armate ale Coreei comuniste, care are 1.200.000 de apărători cu armele în mâini!
O treime din bugetul Rusiei este destinat domeniului militar
Decretul lui Putin a intrat în vigoare. Acesta aduce numărul total al personalului militar rus la aproximativ 2,2 milioane, inclusiv 1,32 milioane de soldați.
Este a doua astfel de extindere a armatei, din 2018. Efectivul anterior de 137.000 de soldați, ordonat de Putin în august 2022, a ridicat numărul armatei la aproximativ
2 milioane de bărbați și femei, dintre aceștia fiind aproximativ 1,15 milioane de soldați. Asta fără vreun efect concret, probabil sperat pe Frontul de Est, relativ stabilizat în estul și sudul statalității ucrainene, unde trupele ruse de ocupație controlează încă aproximativ 20% din teritoriul inițial al Ucrainei.
Ministerul rus al Apărării a precizat că ordinul nu implică nicio „extindere semnificativă a recrutării“, specificând, într-o declarație că această creștere se va produce treptat, prin recrutarea mai multor voluntari.
Ministerul menționat a citat ceea ce a numit „operațiunea militară specială“ din Ucraina și extinderea NATO drept motive oficiale pentru creșterea efectivului armatei ruse, moștenitoarea multor obiceiuri ale decedatei, în scripte, nu și la nivelul mentalității dominante în mediul militar rus, Armate Roșii sovietice.
Întărirea trupelor ruse a fost un răspuns considerat doar la Kremlin adecvat la „activitățile agresive ale blocului NATO“, a indicat ministerul, deși Rusia a atacat Ucraina, nu NATO, în traducere liberă aici fiind vorba de obsesia lui Putin de a fi țara sa egala Alianței Nord-Atlantice. O imposibilitate economică, implicit geopolitică, clară.
În decembrie anul trecut, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că țara sa are nevoie de o forță de 1,5 milioane de militari „pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor de asigurare a securității Rusiei“. Nu a spus când armata va ajunge la această dimensiune. Cel mai probabil nu pe termen scurt.
Kremlinul a considerat anterior dimensiunea armatei sale ca fiind suficientă, dar calculul s-a schimbat după ce speranțele pentru o victorie rapidă asupra vecinului său au fost spulberate de rezistența acerbă a Ucrainei.
Pe fondul ostilităților continue, dimensiunea victimelor militare ruse și ucrainene rămâne incertă.
Armata rusă a confirmat doar puțin peste 6.000 de victime militare, dar estimările occidentale sunt mult mai mari.
În octombrie, Ministerul Apărării din Regatul Unit a declarat că Rusia „probabil a suferit între 150.000 și 190.000 de victime permanente“, un număr care includea militari uciși sau răniți grav.
Autoritățile ruse au întreprins diverse eforturi pentru a da un impuls armatei.
Astfel, în august 2022, Putin a ordonat o creștere a dimensiunii armatei ruse la 1,15 milioane de militari, începând cu 1 ianuarie 2023.
În luna următoare, a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezerviști, pentru a-și consolida forțele în Ucraina.
Acest număr este considerat o parte din puterea actuală a armatei - nucleul dur, real al forței combatante ruse.
Pe întregul teritoriu vast al Rusiei, o campanie pentru a atrage mai mulți bărbați ca să se înroleze este în desfășurare de luni de zile, cu reclame care promit bonusuri în numerar, recrutorii apelând la rece bărbații eligibili și activând birouri de înrolare, care lucrează cu universități și agenții de servicii sociale, pentru a atrage studenții și șomerii.
Unele informații furnizate de presă și grupuri de drepturi spun că autoritățile ruse oferă și amnistia condamnaților din închisori - în schimbul înrolării în serviciul militar.
Aceste eforturi vin pe lângă proiectul obișnuit, care cheamă aproximativ 120.000 până la 140.000 de bărbați de două ori pe an pentru un an de serviciu obligatoriu. Autoritățile insistă că cei recrutați pentru serviciul obligatoriu nu sunt trimiși în Ucraina.
Dar viața bate filmul, după cum s-a dovedit anterior, pentru că mulți recruți au fost trimiși direct în linia întâi, pe Frontul de Est din Ucraina.
Toți bărbații ruși cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani trebuie să servească un an în armată, dar o mare parte evită recrutarea din motive de sănătate sau cu amânări acordate studenților. Ponderea bărbaților care evită recrutarea este deosebit de mare în Moscova și în alte orașe mari. În acest an, autoritățile au ridicat limita superioară de vârstă, pentru serviciul obligatoriu, la 30 de ani, începând cu 1 ianuarie.
În timp ce Putin a afirmat că nu este nevoie să fie adunați mai mulți militari, decretul său de mobilizare este nelimitat, permițând armatei să cheme rezerviști suplimentari atunci când este necesar. De asemenea, acel decret le-a interzis soldaților voluntari să își înceteze contractele.
Tot Vladimir Putin a aprobat oficial o creștere substanțială a cheltuielilor militare, aprobând proiecte de planuri bugetare care alocă aproximativ 30% din cheltuielile fiscale forțelor armate în 2024.
Bugetul semnat, care acoperă următorii trei ani, înregistrează o creștere remarcabilă a cheltuielilor, ajungând la 36,6 trilioane de ruble (376,7 miliarde de euro) în 2024, cu un deficit estimat de 1,595 trilioane de ruble (16,4 miliarde de euro). Alocarea marchează o creștere semnificativă a investițiilor în apărare, cheltuielile pentru apărare și securitate combinate fiind de așteptat să constituie aproximativ 40% din totalul cheltuielilor bugetare anul viitor.
Această creștere echivalează cu o creștere de aproape 70% a cheltuielilor pentru apărare față de 2023, reflectând angajamentul neclintit al Rusiei față de războiul său din Ucraina.
39% din toate cheltuielile federale în 2024 au fost direcționate către apărare. Rusia a stabilit, de asemenea, un obiectiv ambițios de venituri pentru 2024, de 35,1 trilioane de ruble (360,7 miliarde de euro), ceea ce ilustrează strategia economică a țării.
Cu toate acestea, previziunile optimiste ar putea necesita o potenţială creştere a taxelor pe afaceri, pentru a atinge obiectivele de venituri.
Planurile bugetare, aprobate anterior de ambele camere ale parlamentului – Duma de Stat și Consiliul Federației – au fost învăluite în secret, o parte din alocații fiind ascunse, pentru a preveni controlul planurilor și operațiunilor militare din Ucraina.
Aproximativ 39% din toate cheltuielile federale în 2024 vor fi direcționate către apărare și forțele interne destinate pentru aplicarea legii.
Angajamentul ferm al Rusiei
Adoptarea bugetului vine pe fundalul operațiunii militare prelungite a Rusiei în Ucraina, ceea ce l-a determinat pe Vyacheslav Volodin, președintele Dumei de Stat a
Federației Ruse, să afirme că bugetul a fost conceput special pentru a finanța armata și pentru a contracara repercusiunile sancțiunilor internaționale impuse de atunci.
Pe măsură ce Rusia își orientează o parte semnificativă a bugetului său către inițiative militare, se anticipează potențiale provocări pe termen lung.
Șomajul record scăzut, salariile mai mari și cheltuielile sociale redirecționate sunt văzute ca strategii de atenuare a impactului intern. Cu toate acestea, persistă întrebări cu privire la sustenabilitatea acestui pivot economic și nu se știe impactul lor real asupra alegerilor prezidențiale din Rusia, din primăvara anului 2024.
Această aprobare a bugetului subliniază angajamentul ferm al Rusiei față de activitățile sale militare, chiar dacă comunitatea internațională monitorizează îndeaproape evoluțiile conflictului în curs din Ucraina.
Intențiile ofensive ale Federației Ruse nu trebuie subestimate
Ultima ediție a clasamentului celor mai numeroase armate din lume - varianta penultimă fiind din 2022 - când China comunistă se afla pe primul loc, cu 2.000.000 de militari în Armata Populară de Eliberare ( cu ochii și acum ațintiți pe Taiwan, care are o armată cu un efectiv de doar 200.000 de combatanți!).Pe locul doi se afla India, cu 1.450.000 de militari, iar pe locul trei se situa SUA, cu un total oficial de 1.390.000 de purtători activi de uniforme militare.
După cum se știe, președintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei țării sale să mărească numărul de trupe cu aproape 170.000, ajungându-se astfel la un total de 1,32 milioane, deci să fie pe locul patru, după armata americană, surclasând forțele armate ale Coreiii comuniste, care are 1.200.000 de apărători cu armele în mâini.
Decretul lui Putin a intrat în vigoare. Acesta aduce numărul total al personalului militar rus la aproximativ 2,2 milioane, inclusiv 1,32 milioane de soldați.
Este a doua astfel de extindere a armatei din 2018, mărirea anterioară cu 137.000 de soldați, ordonată de Putin în august 2022, a ridicat numărul armatei la aproximativ 2 milioane de personal și aproximativ 1,15 milioane de soldați. Asta fiind fără vreun efect concret, probabil sperat pe Frontul de Est, relativ stabilizat în estul și sudul statalității ucrainene, trupele ruse de ocupație controlând încă aproximativ 20% din teritoiriul inițial al Ucrainei.
Ministerul rus al Apărării a precizat că ordinul nu implică nicio „extindere semnificativă a recrutării“, specificând: creșterea se va produce treptat prin recrutarea mai multor voluntari.
Ministerul menționat a citat ceea ce a numit „operațiunea militară specială“ din Ucraina și extinderea NATO drept motive pentru creșterea efectivului armatei ruse, moștenitoarea multor obiceiuri ale decedatei, în scripte, Armate Roșii a sovietice.
Întărirea trupelor ruse a fost un răspuns considerat doar la Kremlin unul adecvat la „activitățile agresive ale blocului NATO“, a spus ministerul, (deși Moscova a decis atacarea Ucrainei, nu OTAN!...) în traducere liberă aici fiind vorba de obsesia lui Putin de a fi țara sa egala Alianței Nord-Atlantice.
O imposibilitate economică, implicit geopolitică, clară.
În decembrie anul trecut, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că țara are nevoie de o forță de 1,5 milioane militari „pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor de asigurare a securității Rusiei“.
Nu a spus când armata va ajunge la această dimensiune. Cel mai probabil nu pe termen scurt.
Kremlinul a considerat anterior dimensiunea armatei sale ca fiind suficientă, dar calculul s-a schimbat după ce speranțele pentru o victorie rapidă asupra vecinului său au fost spulberate de rezistența acerbă a Ucrainei.
Pe fondul ostilităților continue, dimensiunea victimelor militare ruse și ucrainene rămâne incertă.
Armata rusă a confirmat doar puțin peste 6.000 de victime militare, dar estimările occidentale sunt mult mai mari.
În octombrie, Ministerul Apărării din Regatul Unit a declarat că Rusia „probabil a suferit între 150.000 și 190.000 de victime permanente“, un număr care includea militari uciși sau răniți grav.
Autoritățile ruse au întreprins diverse eforturi, pentru a da un impuls armatei.
În august 2022, Putin a ordonat o creștere a dimensiunii armatei ruse la 1,15 milioane începând cu 1 ianuarie 2023. În luna următoare, a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezerviști, pentru a-și consolida forțele în Ucraina. Acest număr este considerat o parte din puterea actuală a armatei.
Nucleul real al forței combatante ruse.
Pe întregul teritoriu vast al Rusiei, o campanie pentru a atrage mai mulți bărbați ca să se înroleze este în desfășurare de luni de zile, cu reclame care promit bonusuri în numerar, recrutorii apelând la bărbații eligibili și activând birouri de înrolare care lucrează cu universități și agenții de servicii sociale, pentru a atrage studenții și șomerii. .
Unele informații furnizate de presă și grupuri de drepturi ale omului spun că autoritățile ruse oferă și amnistia condamnaților din închisori - în schimbul înrolării în serviciul militar.
Aceste eforturi vin pe lângă proiectul obișnuit, care cheamă aproximativ 120.000 până la 140.000 de bărbați de două ori pe an pentru un an de serviciu obligatoriu.
Autoritățile ruse insistă că cei recrutați pentru serviciul obligatoriu nu sunt trimiși în Ucraina. Dar viața bate filmul, după cum s-a dovedit anterior, că mulți recruți au fost trimiși direct în linia întâi , pe Frontul de Est, din Ucraina.
Toți bărbații ruși, cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani trebuie să servească un an în armată, dar o mare parte evită recrutarea din motive de sănătate sau cu amânări acordate studenților. Ponderea bărbaților care evită recrutarea este deosebit de mare în Moscova și în alte orașe mari. În acest an, autoritățile au ridicat limita superioară de vârstă, pentru serviciul militar obligatoriu la 30 de ani, începând cu 1 ianuarie.
În timp ce Putin a spus că nu este nevoie să fie adunați mai mulți militari, decretul său de mobilizare este nelimitat, permițând armatei să cheme rezerviști suplimentari atunci când este necesar.
De asemenea, acel decret le-a interzis soldaților voluntari ca să își înceteze contractele.
Tot Vladimir Putin a aprobat oficial o creștere substanțială a cheltuielilor militare, aprobând proiecte de planuri bugetare care alocă aproximativ 30% din cheltuielile fiscale forțelor armate în 2024.
Bugetul semnat, care acoperă următorii trei ani, înregistrează o creștere remarcabilă a cheltuielilor, ajungând la 36,6 trilioane de ruble (376,7 miliarde de euro) în 2024, cu un deficit estimat de 1,595 trilioane de ruble (16,4 miliarde de euro).
Alocarea marchează o creștere semnificativă a investițiilor în apărare, cheltuielile pentru apărare și securitate combinate fiind de așteptat să constituie aproximativ 40% din totalul cheltuielilor bugetare anul viitor.
Această creștere echivalează cu o creștere de aproape 70% a cheltuielilor pentru apărare față de 2023, reflectând angajamentul neclintit al Rusiei față de războiul său din Ucraina.
Rusia a stabilit, de asemenea, un obiectiv ambițios de venituri pentru 2024 de 35,1 trilioane de ruble (360,7 miliarde de euro), ceea ce reflectă strategia economică a țării.
Adoptarea bugetului vine pe fundalul operațiunii militare prelungite a Rusiei în Ucraina, ceea ce l-a determinat pe Vyacheslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, să afirme că bugetul a fost conceput special:
1. pentru a finanța armata și
2. pentru a contracara repercusiunile sancțiunilor internaționale impuse de atunci.
Pe măsură ce Rusia își orientează o parte semnificativă a bugetului său către inițiative militare, se anticipează potențiale provocări pe termen lung.
Șomajul record scăzut, salariile mai mari și cheltuielile sociale direcționate sunt văzute ca strategii de atenuare a impactului intern.
Cu toate acestea, persistă întrebări cu privire la sustenabilitatea acestui pivot economic și nu se știe impactul lor real asupra alegerilor prezidențiale din Rusia, din primăvara anului 2024.
Cu 1.328.000 de militari, SUA își mențin supremația reală, pe linia efectivelor militare, față de adversarul cunoscut - armata Federației Ruse.
La mică distanță se situează Forțele Armate ale Turciei, cu un efectiv de 639.551 de oameni, dintre care 51.863 sunt civili încadrați pe funcții corespunzătoare experienței, studiilor și abilităților lor.
Lor li se adaugă 387.000 de rezerviști, când apare o situație de urgență privind securitatea națională.
Prin urmare mărirea efectivelor forțelor armate ruse nu schimbă raportul mondial de forțe, NATO păstrându-și superioritatea numerică și dotarea cu tehnică de luptă de ultimă oră, care o surclasează practic pe cea rusă, inclusiv la numărul loviturilor nucleare.
Totuși, cu efectivele mărite ale armatei sale, Rusia își poate permite noi aventuri militare, în Republica Moldova și Georgia, în cursul anului 2024. Asta nu înseamnă că NATO le va tolera, dar va reacționa cu inteligență, disuasiv, proporțional cu pericolele concrete din teren, pentru a evita mult trâmbițata nouă confruntare mondială.