Un cuplu de români au ucis o văduvă și i-au furat banii. Lucrau în Ungaria, în gospodăria victimei

DE Alin Crișan | 16.09.2022 - 18:28
Cuplu - Foto: Profimedia

Acuzați că au omorât o văduvă și i-au luat banii, în localitatea Soltvadkert, o femeie și un bărbat din România, care la vremea crimei formau un cuplu, au fost arestați acum preventiv, în așteptarea încheierii procedurii penale.

SHARE

Polițiștii maghiari au anunțat miercuri că au arestat suspecții principali în cazul unei crime petrecute cu 29 de ani în urmă, după ce ancheta a fost reluată în 2020.

Conform agenției de presă maghiare MTI, Gábor Kovács, şeful secţiei penale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bács-Kiskun, a susținut miercuri o conferință de presă în care a anunțat că, în sfârșit, au fost găsiți suspecții în acest caz brutal. 

Citește și: Orban, sfidător la adresa UE după ce i-au tăiat fondurile europene: „O glumă plictisitoare”

Acesta a relatat că în toamna anului 1993 o femeie în vârstă, singură, văduvă, a fost ucisă la Soltvadkert, pentru foloase materiale, criminalii părăsind locuința femeii cu sute de mii de forinți.

Polițistul a explicat că suspecții au putut fi identificați după ce, cu doi ani în urmă, ancheta în acest caz a fost redeschisă, au fost audiați mai mulți martori indirecți, iar cei doi suspecți - un bărbat și o femeie din România, care, la momentul comiterii crimei aveau 22 de ani - au fost găsiți cu ajutorul testelor ADN. 

Citește și: Nu doar în România sunt anulate zborurile. Mii de călători au rămas fără avion în Paris

Lucrau în gospodăria victimei

Femeia a fost preluată de la autoritățile judiciare române în luna mai a acestui an, în baza unui mandat internaţional de arestare, iar bărbatul - care se afla în închisoare în România pentru alte infracțiuni - a fost dus în Ungaria în luna august, unde va rămâne pe perioada anchetei, potrivit lui Gábor Kovács.

Citește și: VIDEO Alți putiniști sar în aer. Procurorul general din Lugansk și adjunctul, uciși într-o explozie

Atât femeia, cât și bărbatul au fost audiaţi în calitate de suspecţi şi se află în arest preventiv, mai relatează MTI. 

În conferința de presă menționată, Gyula Bogdány, adjunctul şefului secţiei penale, a detaliat că victima a fost ucisă în seara de 30 septembrie 1993, într-o casă din localitatea Soltvadkert. În anchetă s-a ajuns la concluzia că femeia îi cunoștea pe cei doi, iar de aceea atacul a surprins-o. 

Citește și: Germania cere excluderea unei țări din Euro-2024 pe motiv că este aliata Rusiei în război

Conform polițistului, văduva a fost atacată de cei doi, însă nu a murit pe loc, ci s-a chinuit vreme de mai multe ore, ea fiind descoperită de vecini a doua zi dimineață. De la început, în atenția anchetatorilor a fost și tânărul cuplu de români care lucrau ocazional în gospodăria femeii, potrivit ebihoreanul.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te