Tribunalul Bucureşti a decis să respingă cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dar a acceptat sesizarea Curţii Constituţionale.
„Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 7.07.2006-18.12.2012”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.
Instanţa a mai stabilit respingerea capătului de cerere vizând dizolvarea PSD ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală.
„Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se mai arată în decizia instanţei.
Liviu Dragnea a depus anul trecut o cerere de dizolvare a PSD, partidul al cărui preşedinte a fost până în momentul condamnării la închisoare.