Tatăl deputatului exclus din PMP după ce a votat Codul penal, judecat pentru abuz în serviciu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.07.2018 - 13:28
Deputatul Adrian Mocanu ar fi în negocieri cu ALDE. Foto: opiniadebuzau.ro

Deputatul Adrian Mocanu, exclus din PMP după ce a votat Codul penal în varianta propusă de PSD-ALDE, are în familie o rudă de gradul I judecată pentru abuz în serviciu.

SHARE

Tatăl său, Victor Mocanu, fost senator PSD și ex-președinte al Consiliului Județean Buzău, are o condamnare în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul „Maternitatea”. Dosarul fostului baron de Buzău, Victor Mocanu, se judecă la completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Deputatul Adrian Mocanu, un traseist politic trecut prin PSD-UNPR-PSD-PSRo-PMP (aflat, acum, în negocieri cu ALDE, conform unor surse politice), a sprijinit, prin votul său, modificarea Codului penal în varianta propusă de coaliția PSD-ALDE, inclusiv redefinirea abuzului în serviciu. Tatăl său, Victor Mocanu, a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2013. Conform procurorilor, Victor Mocanu ar fi avut o înțelegere cu Mihail Bădic, administrator al unei firme, prin care a încheiat, în mod ilegat, opt contracte de furnizare de medicamente. Înțelegerea s-a făcut cu ocazia inaugurării aparente a unui nou sediu al maternității din Buzău (o secție a Spitalului Județean). Întreaga poveste a dosarului penal al lui Victor Mocanu poate fi citită pe www.opiniabuzau.ro

Noul Cod penal a trecut la diferență de două voturi

Modificările la Codul penal au fost adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, cu 167 de voturi „pentru”, fiind necesare 165. În afară de deputatul Adrian Mocanu, care reprezenta, teoretic, opoziția, fiind membru al PMP, alți nouă parlamentari reprezentând minoritățile au susținut proiectul PSD-ALDE. 

Citește și: 
Abuzul în serviciu, în alte state europene. De ce e toxică varianta PSD-ALDE

Un incompatibil, un hoț și un tovarăș de nuntă cu Dragnea – minoritarii care au votat Codul Penal

Modificările la Codul penal au fost votate și de Camera Deputaților. Legea merge la președinte

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.