Șoferița care a accidentat mortal două fete, alcoolemie 0,67 g/l în sânge, la trei ore după incident

DE Miruna Moldoveanu | 01.03.2021 - 14:07
Femeia vinovată de accidentul în care au murit două fete, alcoolemie de 0,67 g/l în sânge/FOTO: HotNews

Femeia care a intrat cu mașina pe trotuar din Capitală și a spulberat două fete consumase alcool înainte de a se urca la volan, conform rezultatelor analizelor făcute la INML, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Conform acestora, ea avea o alcoolemie de 0,67 g/l.

SHARE

Surse judiciare au declarat că au ajuns rezultatele analizelor făcute la Institutul de Medicină Legală pentru stabilirea alcoolemiei femeii, căreia i-au fost recoltate probe biologice.

Acestea arată că la trei ore de la producerea accidentului șoferița avea o alcoolemie de 0,67 g/l în sânge. Urmează să fie făcut un calcul retroactiv pentru a se stabili ce alcoolemie avea femeia la momentul la care a provocat accidentul. Aceleași surse au spus că rezultatele ar urma să fie gata în câteva zile. Este infracțiune dacă concentrația de alcool în sânge depășește 0,80, însă faptul că băuse alcool, chiar cu o alcoolemie sub acest prag, constituie circumstanță agravantă.

Dosarul de ucidere din culpă deschis pe numele femeii a fost trimis Parchetului luni, de către Brigada Rutieră. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, procurorul Rodica Nițescu, a declarat pentru HotNews.ro că procurorul de caz urmează să decidă când va fi reaudiată femeia și dacă va fi luată vreo măsură împotriva acesteia.

 

Cele două fete aveau 6 și 21 de ani

 

Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază pe strada Mențiunii din Sectorul 2, unde femeia de 57 de ani a pierdut controlul volanului și a lovit cu mașina un stâlp care s-a prăbușit. Din impact, autovehiculul a fost proiectat în gardul unui imobil, unde le-a accidentat pe cele două fete care se aflau pe trotuar.

Fetița de 6 ani și-a pierdut viața înainte de a ajunge la Spitalul Floreasca, iar fata de 21 de ani a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, însă nu a mai putut fi salvată, având răni extrem de grave.

Șoferița a fost audiată trei ore, sâmbătă seară, la Brigada Rutieră, unde s-a prezentat alături de fiul său.

Imediat după accident, șoferița a ajuns la spital, după ce a fost agresată de mulțimea strânsă la fața locului, fiind lovită atât ea, cât și soțul său, aflat pe scaunul din dreapta al mașinii, potrivit HotNews.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.