Șeful Arestului Preventiv Argeș, reținut pentru corupție. A primit mită 500 € și un cartuș de țigări

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 29.07.2023 - 09:31
Șeful Arestului Preventiv Argeș, reținut pentru corupție. A primit mită 500 € și un cartuș de țigări - Foto: pexels.com/Kindel Media - Imagine cu rol ilustrativ

Șeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Argeș, comisarul Ciprian Marangoci, a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv, suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări.

SHARE

„La data de 28.07.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Argeș și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au pus în aplicare mandate de percheziţie domiciliară vizând spaţii din incinta unei instituţii publice, într-un dosar privind săvârșirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi luare de mită”, informează DIICOT.

Citește și: FOTO Un Audi s-a înfipt violent într-un TIR pe DN 2C. Șoferul și o fată de 16 ani au murit pe loc

Șeful Arestului Preventiv Argeș, reținut pentru corupție. A primit mită 500 € și un cartuș de țigări

„S-a reţinut că inculpatul, şef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv, suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a primi în incinta unității de detenție pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.

Totodată, profitând de funcţia deţinută, inculpatul a pretins și primit sume de bani și bunuri de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

Citește și: Cum a reușit interlopul Duțu de la Iași să desfigureze un polițist care a descins peste el

Acțiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenție cu consecința îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

„Ulterior audierii, procurorii au dispus reţinerea inculpatului, urmând ca în cursul zilei de 29.07.2023 să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, precizează DIICOT.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te