Liviu Dragnea mai așteaptă până să iasă din închisoare

DE Edi Neagu | Actualizat: 19.05.2021 - 11:52
Liviu Dragnea mai așteaptă. Foto: INQUAM/Octav Ganea

Judecătorii au amânat până săptămâna viitoare cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD ceruse să iasă din penitenciar după doi ani din pedeapsa de trei ani și jumătate.

SHARE
Tribunalul București a amânat miercuri, pentru 26 mai, cererea de eliberare condiționată a fostului lider al PSD Liviu Dragnea, aflat în Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019, după ce a fost condamnnat la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

CITEȘTE ȘI: Curtea de Justiție UE nu a decis desființarea Secției Speciale. Responsabilitatea rămâne la România

Tribunalul Bucureşti urma să dezbată miercuri cererea de eliberare condiționată, însă avocata acestuia, Flavia Teodosiu, nu s-a putut prezenta la proces, din motive medicale. Teodosiu a precizat pentru HotNews.ro că următorul termen stabilit de instanță este 26 mai, potrivit Hotnews.

CITEȘTE ȘI: Fiul lui Sile Cămătaru, pedepsit cu 70 de ore la Forțele de Muncă după ce și-a terorizat iubita

A încercat să mute procesul din București

Cu o zi în urmă, Liviu Dragnea a avut termen și la Curtea de Apel București, unde încearcă să obțină strămutarea procesului de la tribunal, însă și acesta a fost amânat, din lipsa avocatului, pentru 25 mai.
În 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins ca neîntemeiată cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea.
Magistratul și-a motivat decizia arătând că, deși Liviu Dragnea a executat 2/3 din pedeapsă, necesar pentru a fi eliberat condiţionat, "din analiza situaţiei personale instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare". "Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat - normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus. Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale", a motivat Judecătoria Sectorului 5.
 
Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu conducerea Penitenciarului Rahova și a intentat mai multe procese împotriva acesteia, după ce i-a fost retras dreptul la muncă, în urma interviului online acordat de Dragnea din penitenciar fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus. Instanța i-a admis fostului lider al PSD contestația după ce acesta a susținut că a pierdut aproximativ 50 de zile de libertate, după retragerea dreptului la muncă la atelierul auto al închisorii, în iulie anul trecut.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.