Liderul PSD a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Șeful pesediștilor a fost achitat pentru infracțiunea de fals intelectual.
Pedeapsa primită joi se contopește cu cea primită cu suspendare în dosarul Referendumului, iar Liviu Dragnea trebuie să execute pedeapsa cea mai grea.
Fosta şefă a DGASPC Teleorman Floarea Alesu a fost condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare.
Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman, a primit trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu, un an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire, sentinţa este de trei ani închisoare cu suspendare.
Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.
Rodica Miloși, fost director economic la DGASPC Teleorman, a primit 3 ani cu suspendare
În cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, procesul penal a încetat. Aceasta are doar de plătit o sancțiune administrativă de 1.000 de lei.
Balaban Constantin Claudiu, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din Alexandria, a fost condamnată la 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual.
Gheorghe Nicușor, fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, a primit 1 an închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și abuz în serviciu. A
Stoica Anisa Niculina, una dintre cele angajate fictiv la Direcția Copilului, care lucra de fapt la PSD, a fost condamnată la 1 an cu suspendare pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Aceasta este una dintre cele care au recunoscut faptele.
În 15 mai, când au avut loc pledoariile finale la ICCJ, Liviu Dragnea spunea că şi-a afirmat ”cu tărie” nevinovăţia pentru că nu a comis niciuna dintre faptele ”pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu”. Întrebat ce părere are despre pedeapsa de şapte ani şi jumătate de închisoare solicitată de procurori, Dragnea a spus: ”DNA-ul pentru mine vrea pe viaţă”, potrivit News.ro.
Decizia în acest dosar era aşteptată în 29 mai, când ICCJ a amânat pronunţarea pentru 8 iunie, cu o zi înaintea mitingului PSD pentru "apărarea democraţiei şi a statului de drept". În 8 iunie, magistraţii au dispus o nouă amânare, pentru 21 iunie.
Decizia instanţei supreme nu va fi definitivă, putând fi atacată la completul de 5 judecători.