De ce sunt percheziţionaţi chiar acum nişte medici de familie

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.01.2024 - 13:02
De ce sunt percheziţionaţi chiar acum nişte medici de familie - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

De ce sunt percheziţionaţi chiar acum nişte medici de familie. Au loc 17 percheziții domiciliare, la medici de familie din Făgăraș.

SHARE

De ce sunt percheziţionaţi chiar acum nişte medici de familie. Au loc 17 percheziții domiciliare, la medici de familie din Făgăraș și Brașov.

Cinci persoane au fost duse la audieri, după ce polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au ridicat documente.

De ce sunt percheziţionaţi chiar acum nişte medici de familie

Cadrele medicale le-ar fi falsificat, pentru a obține bani, in finanțările serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați cu virusul SARS-CoV-2 (Covid).

Medicii ar fi inserat date false în documentele pe care le-ar fi transmis, pentru a fi decontați 105 lei/pacient (pretinzând efectuarea unor monitorizări zilnice).

În realitate, ei nu au comunicat cu pacienții infectați cu Covid-19 decât în primele zile, potrivit polițiștilor, conform bunaziuafagaras.ro.

Citeşte şi: Medicii protestează în fața Ministerului Finanțelor cu apă și hârtie igienică. ”Atât ne permitem”

„În urma perchezițiilor domiciliare, care au vizat sediile unor persoane juridice (cabinete de medicină de familie) și a punerii în executare a ordonanțelor, care au vizat sediile unor instituții cu atribuții în domeniul sănătății publice, s-au urmărit descoperirea și ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidențe personale), precum și conducerea, în baza unor mandate de aducere, la sediul poliției, a 5 persoane, pentru audieri.

În fapt, în cauză există bănuiala rezonabilă că, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulți medici de familie din județul Brașov ar fi solicitat și obținut sume de bani de la bugetul de stat, alocate finanțării serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați cu virusul SARS-CoV-2, prin întocmirea fișelor de monitorizare telefonică zilnică aferente pacienților, prin consultație medicală la distanță”, se arată în comunicat de presă al IPJ Brașov.

Citeşte şi: Medicii de familie și policlinici continuă protestele. ”Vom închide cabinetele!”

La percheziții, participă polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Poliției Municipiului Făgăraș și Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic – I.P.J. Brașov.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

„Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te