Medicii protestează în fața Ministerului Finanțelor cu apă și hârtie igienică. ”Atât ne permitem”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.01.2024 - 12:19
Medicii protestează față de salariile mici Foto: Facebook/ Sindicatul Sanitas

Medicii protestează în fața Ministerului de Finanțe fiind supărați din cauza banilor. Ei au venit cu coșuri cu apă, covrigi și hârtie igienică. Ei spun că la finalul lunii le rămân foarte puțini bani.

SHARE

Medicii, asistenții și personalul auxiliar au protestat și joi. Doctorii amenință că nu vor mai consulta decât contra cost. Ei sunt nemulțumiți că ar urma să primească mai puțini bani pentru serviciile acordate în cabinete.

”Foşti eroi în pandemie, spor mai mic ca-n primărie”, ”Epuizaţi”, ”Nu lăsaţi sănătatea să moară”, scria pe pancartele sindicaliștilor de la Sanitas care au protestat în fața Ministerului Finanțelor.

Medicii protestează în fața Ministerului Finanțelor cu apă și hârtie igienică. ”Atât ne permitem”

Protestatarii cer declanşarea grevei generale în sistem, joi fiind termenul limită stabilit pentru strângerea numărului de semnături necesare pentru un astfel de demers. Sindicaliştii spun, de asemenea, că nu mai acceptă explicaţia potrivit căreia nu sunt bani la buget:

”Resurse financiare sunt, doar că trebuie corect şi echitabil utilizate”. ”Nu mai acceptăm asigurări de creştere salarială cu trimitere la noua lege a salarizării. Legea trebuia să fie deja în vigoare de la 1 ianuarie a acestui an, însă ea nu este în acest moment nici măcar în stadiul de proiect finalizat”, au mai transmis sindicaliştii.

Citește și: Medicii de familie și policlinici continuă protestele. ”Vom închide cabinetele!”

Principala revendicate a fost legată de majorarea tuturor salariilor din sistemul de sănătate, cu 20 la sută. Protestatarii au venit la Ministerul de Finanțe cu coșuri de cumpărături în care au pus apă, covrigi și hârtie igienică, susținând că doar pentru acestea le rămân bani după ce achită taxele și facturile.

Viorel Huşanu, preşedintele SANITAS Bucureşti, a declarat miercuri, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, pe tema revendicărilor celor din sistemul de sănătate, că nu s-a obținut o soluție la revendicările medicilor.

El a precizat că în opinia Guvernului, nu ar trebui să fie o creştere uniformă de 20% în sistem şi nu vor renunţa la această solicitare, fiind dispuşi să ajungă până la grevă generală.

Citește și: Medicii de familie și din ambulatoriu ar putea consulta contra cost de la 1 februarie. Ce motive au

Viorel Huşanu a afirmat că premierul  a solicitat un răgaz de 10 zile pentru a analiza solicitările sindicaliştilor din sănătate şi să calculeze impactul bugetar. SANITAS a anunţat mai multe acțiuni de pichetare în perioada următoare, dar şi un mare miting de protest la Bucureşti, la care să participe peste 10.000 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te