De ce a fost mai drastic un judecător cu o femeie care făcea dragoste cu un băiat, în parcare

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 03.11.2023 - 18:28
De ce a fost mai drastic un judecător cu o femeie care facea dragoste cu un baiat în parcare Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracterilustrativ)

Un cuplu care a fost surprins făcând sex în văzul lumii, într-o parcare din Oradea, a ajuns în faţa judecătorilor, care i-a condamnat pe cei doi pentru ultraj la bunele moravuri.

SHARE

Un cuplu care a fost surprins făcând sex în văzul lumii, într-o parcare din Oradea, a ajuns în faţa judecătorilor, care i-a condamnat pe cei doi pentru ultraj la bunele moravuri.

Pedepsele au fost diferite, căci bărbatul, care s-a prezentat în faţa judecătorilor unde şi-a recunoscut fapta, a primit o pedeapsă mai mică decât femeia care, ruşinată fiind, n-a mai apărut la proces.

Povestea pentru care cei doi bihoreni - ea în vârstă de 24 ani, iar el de 30 - au ajuns în faţa instanţei de judecată datează din după-amiaza zilei de 14 septembrie 2022, scrie ebihoreanul.

De ce a fost mai drastic un judecător cu o femeie care făcea dragoste cu un băiat, în parcare

Cei doi sunt vecini într-un sat din Bihor, dar s-au întâlnit în Oradea şi au băut peste măsură.

Ca atare, când bărbatul i-a propus o partidă de sex oral, femeia nu a refuzat, chit că acesta voia s-o facă în plină stradă, în parcarea din faţa unui bloc.

Citeşte şi: Peste 80 de schimbări la Codul Fiscal, printre noile măsuri fiscale. Principalele modificări

Și-a tras tacticoasă pantalonii jos şi s-a culcat pe asfalt, iar el s-a apucat de treabă.

Numai că gemetele femeii au atras atenţia unor locatari care, şocaţi, au sunat la 112, iar unii au şi înregistrat momentul XXX, pentru a-şi putea dovedi spusele. 

Partida de amor a fost oprită de poliţişti, care i-au ridicat pe iubăreţi. Bărbatul a şi fost reţinut, pentru 24 ore, însă femeia a ajuns la spital, căci era în pragul comei alcoolice.

În caz s-a deschis un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, acuzaţie pentru care atât tânăra, cât şi partenerul ei, au fost trimişi în judecată, în luna februarie a acestui an.

Ce a decis instanța

Procesul a pornit la Judecătoria Oradea şi s-a terminat joi, 2 noiembrie, când instanţa a decis să condamne cuplul, dar nu la închisoare, ci la amenzi penale.

"Inculpaţii au întreţinut acte sexuale orale explicite, într-o parcare, provocând indignarea mai multor locatari din blocurile învecinate", faptă care a avut ca urmare "atingerea adusă acelor valori care impun decenţă în cuvinte şi atitudini în spaţiile publice", scrie în hotărârea judecătorească făcută publică pe portalul Rejust.

Judecătorul a reţinut, tototdată, şi că singurul care s-a prezentat în faţa lui a fost bărbatul, care a solicitat să fie judecat după procedura simplificată, adică doar în baza probelor strânse de procurori, ştiind că astfel va primi o pedeapsă mai ușoară.

Conform legii, aceasta este redusă cu o treime în cazul pedepsei cu închisoarea și cu o pătrime în cazul pedepsei cu amendă penală.

Citește și: Doi elevi, obligați de instanță să plătească daune unei profesoare. I-au făcut o caricatură

Aşa că, în timp ce partenera lui de sex care, de ruşine, nu s-a mai prezentat la proces, a încasat o amendă penală de 1.200 lei, el primit o amendă penală de 990 lei.

Pedeapsa este "aptă să conducă la reeducarea inculpatului și la formarea de către acesta a unei atitudini corecte față de ordinea de drept și regulile de conviețuire socială".

Atât că judecătorul i-a obligat pe cei doi să plătească amenzile în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii, în caz contrar acestea urmând să se transforme în 99 de zile de închisoare (pentru el) şi 120 zile (pentru ea). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te