Contabilul și casierul au furat de la primărie 55.000 lei. Casierul e încă angajat, a înapoiat banii

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 22.09.2022 - 13:52
Contabilul și casierul au furat de la primărie 55.000 lei. / Foto: primariasistarovat.ro

În 2018, contabilul și casierul Primăriei Şiştarovăţ au dat o gaură financiară de 55.000 de lei instituţiei. După doi ani de căutări, polițiștii l-au găsit pe contabil și, acum, acesta e judecat. Casierul, însă, lucrează încă la primărie, pentru că şi-a achitat prejudiciul.

SHARE

Fostul contabil al Primăriei Şiştarovăţ, Dănuț Blaguescu, a dispărut în 2018 şi a lăsat în urmă o gaură financiară instituţiei la care lucra. El s-a ascuns de poliţişti, care îl căutau pentru a da explicaţii, şi a fost găsit după aproximativ doi ani. Imediat ce au pus mâna pe el, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova l-au audiat şi apoi l-au acuzat de delapidare, aflând la audieri că a avut şi un complice. Dosarul a ajuns recent pe masa judecătorilor.

Conform informaţiilor publicate pe portalul instanţelor, cazul lui Dănuț Blaguescu este deocamdată la judecătorul de cameră preliminară şi nu a fost programată data primei înfăţişări. Ceea ce atrage însă atenţia este că în acest dosar mai apare numele unui inculpat, respectiv al casierului Primăriei, Mircea Stelian Cuzman. Este judecat tot pentru delapidare, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova ne-a confirmat că a fost coautor la comiterea infracţiunii.

Citește și: Vot în Senat: Românii vor plăti ratele la casă ale magistraților. Au salariul mediu de 9.000 lei

Contactat de aradon.ro, primarul comunei Şiştarovăţ, Marinel Jurjescu, a declarat că Mircea Stelian Cuzman este în continuare casier, pentru că şi-a achitat partea sa de prejudiciu, de aproximativ 38.000 de lei.

“Până când instanţa de judecată nu se va pronunţa în acest caz, el va rămâne angajatul Primăriei”, a spus edilul.

Contabilul și casierul Primăriei Şiştarovăţ au furat 55.000 de lei

Conform anchetatorilor, cei doi angajaţi ai Primăriei Şiştarovăţ ar fi cauzat un prejudiciu de 55.000 de lei prin „delapidare în formă continuată”. Prejudiciul este mai mic decât cel precizat iniţial de către reprezentanţii administraţiei locale, care calculaseră că lipsesc circa 86.000 de lei.

Citește și: Ești șofer de Uber? Din 2030, Uber va accepta doar mașini electrice. Dacia Spring nu se califică

“Este vorba de bani cash care au dispărut din casierie şi sume aferente unor taxe şi impozite plătite de persoane fizice şi firme, dar care nu se regăsesc în contabilitate, iar chitanţele pentru ele au fost anulate. Presupunem că banii au fost sustraşi”, a declarat, în 2020, primarul Marinel Jurjescu.

În timpul audierilor, doar Blaguescu şi-ar fi recunoscut parţial faptele. El ar fi spus că a avut probleme personale şi a avut nevoie de bani.

Primarul afirmă că fostul contabil, care şi-a pierdut funcţia de când a fugit, nu a achitat nimic din prejudiciu. Astfel, în procesul pentru delapidare, Primăria este parte vătămată, iar cei doi inculpaţi sunt judecaţi în stare de libertate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te