Autostrada 7, care costă 1.100.000.000 €, trece prin ferma unui om. Se judecă cu statul

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.03.2024 - 13:00
Autostrada 7, care costă 1.100.000.000 €, trece prin ferma unui om. Se judecă cu statul - Foto: INQUAM PHOTOS / Ovidiu Micsik - imagine cu caracter ilustrativ
Autostrada 7, care costă 1.100.000.000 €, trece prin ferma unui om. Se judecă cu statul - Foto: INQUAM PHOTOS / Ovidiu Micsik - imagine cu caracter ilustrativ

Autostrada 7, care costă 1.100.000.000 €, trece prin ferma unui om. Se judecă cu statul. Fermierul vrâncean Viorel Macovei, din comuna Țifești, acuză că traseul sectorului Focșani - Bacău, din Autostrada A7, îi va distruge afacerea.

SHARE

Autostrada 7, care costă 1.100.000.000 €, trece prin ferma unui om. Se judecă cu statul. Fermierul vrâncean Viorel Macovei, din comuna Țifești, acuză că traseul sectorului Focșani - Bacău, din Autostrada A7, îi va distruge afacerea, în care a investit peste 13 milioane de euro.

Din acest motiv, el a dat în judecată Guvernul României. Prin acțiunea inițiată în instanță, firma vrânceană și cei doi proprietari ai săi au solicitat suspendarea executării HG nr. 903/2022.

Autostrada 7, care costă 1.100.000.000 € trece prin ferma unui om. Se judecă cu statul

Ferma vrânceanului este una de bovine, ecologică. Problema este că, prin apariţia autostrăzii, care trece prin fermă, investiţia este desfiinţată şi ecologia ei odată cu dispariţia fizică. 

Aceasta se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Autostrada Focșani - Bacău", județele Vrancea și Bacău, și a HG nr. 1536/2022, privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Focșani - Bacău".

Citeşte şi: Un ciot din Autostrada Moldovei, între Pașcani și Suceava, prinde contur la 25.000.000 euro / km

În Vrancea, A7 are mai multe probleme. De exemplu, în dreptul municipiului Focşani, apare aşa-numita "cocoaşă" de la Focşani, adică o ocolire inexplicabilă prin estul acestuia, pe un arc de autostradă de centură, care se află dincolo de comuna Mândreşti.

Motivaţia ar fi că această comună săracă ar fi un pol de dezvoltare. Dar adevărata direcţie organică de dezvoltare a Focşanilor este spre vest şi spre sud.

Citeşte şi: VIDEO Unde se construiește prima intersecție de autostrăzi de tip turbion din România

De asemenea, HG nr. 1536/2022 se mai referă la aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național, conform Ziarul de Vrancea.

Foto: INQUAM PHOTOS / Ovidiu Micsik - imagine cu caracter ilustrativ

Reclamanții au mai declanșat și o altă acțiune în instanță, în care solicită anularea actului administrativ. În acest dosar, de la Curtea de Apel Galați, soluția judecătorilor din faza de fond a procesului a fost amânată.

În aprilie anul trecut, judecătorii de la Curtea de Apel Galați au respins în primă instanță solicitările firmei vrâncene și a celor doi proprietari ai săi. Dosarul ar fi trebuit să fie pe rolul instanţei ieri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te