Secretar de stat la Ministerul Justiției, 7.000€ pensie specială. De 4 ori mai mult ca salariul

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.10.2023 - 21:01
7.000 € pe lună pensie specială pentru Nelu Ciobanu - Foto: Pexeles /mjustitie.ro

Un secretar de stat din ministerul justiției ia 7.000 de euro pensie specială. Ministerul Justiției a oferit expertiză pentru elaborarea legii privind pensiile speciale astfel încât ele să treacă de Curtea Constituțională.

SHARE

Secretarul de stat, Nelu Ciobanu, ridică 7.000 euro pensie specială, una din cele mai mari din România. Ministerul Justiției a oferit expertiză pentru ca amendamentele ce privesc pensiile speciale să treacă la CCR. 

7.000 € pe lună pensie specială pentru Nelu Ciobanu, secretar de stat la Ministerul Justiției

”Astăzi, cel mai probabil în cursul acestei după-amiezi, vor ajunge amendamentele formulate de Guvern, prin Ministerul Muncii, cu toată expertiza pe care noi, ca minister al Justiției, am pus-o la dispoziție, pentru a fi îndeplinite rigorile din motivarea CCR.

Ele vor fi prezentate comisiilor, cele două comisii raportoare din Senatul României mâine, la ora 10.00, au programată o ședință comună și sperăm ca, după dezbaterile care vor avea loc (…) vom avea cât de curând, sper eu, în procedură accelerată, și un vot în Senat”, spune Alina Gorghiu.

Nelu Ciobanu se pricepe la pensii speciale, el ridicând, anul trecut suma de 420.000 de lei, ca pensie specială. Este vorba de 35.000 de lei pe lună, adică 7.000 de euro.

Citește și: Un judecător CCR a încasat 30.000€ restanțe salariale. Câștigă 11.000€/lună din pensie și salariu

Ciobanu ridică un salariu de numai 8.000 de lei pe lună, adică 1.600 de euro. Nelu Ciobanu are o pensie specială de peste 4 ori mai mare decât salariul.

Soț și soție, venituri de 13.000 euro pe lună

Soția lui Nelu Ciobanu lucrează la Ministerul Justiției de unde a ridicat anul trecut (salariu și restanțe financiare) 300.000 de lei, adică 5.000 de euro pe lună.

Potrivit CV-ului, Nelu Ciobanu a terminat dreptul la Universitatea București. Are un master la Universitatea Titulescu și un altul la ASE. A fost procuror militar la Parchetul Militar și, apoi, la DNA. 

Între 2009 și 2014 a fost procuror general la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București.

Între 2015 și 2017 a fost Director adjunct al Institutului Național al Magistraturii.

Citește și: Judecătorii CCR au pensie specială cu 2.000 € mai mare decât salariu. Câștigă 11.000 € pe lună

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că prin amendamentele depuse la legea pensiilor speciale se încheie "anomaliile" privind plata unor pensii mai mari decât câştigurile obţinute în perioada de activitate şi calculul pensiei în funcţie de veniturile din ultima lună. 

Ciobanu, pensie de 4 ori cât salariul

Dacă privim la veniturile lui Nelu Ciobanu, e posibil ca Ciolacu să aibă o mare surpriză.

Citește și: CCR admite ca neconstituțională Legea privind cumulul pensiei cu salariu, sesizată anterior de ÎCCJ

"Am făcut ultimele modificări, conform cerinţei CCR. Nu mai era în discuţie impactul, fiindcă, oricum, impactul nu e pentru trecut, e pentru viitor.

Nicio lege nu poate fi aplicată în trecut, tot timpul actul e pentru viitor. S-a acceptat impozitarea peste salariul mediu pe economie cu încă zece procente şi calculul pensiei la magistraţi pe ultimele 48 de luni, pentru că singura temă a rămas în zona magistraţilor. Eu cred că săptămâna aceasta, mai mult ca sigur, vom depune amendamentele. 

Cred că, cu puţin efort, ar putea să treacă de Senat, ca săptămâna viitoare să treacă de Camera Deputaţilor, în eventualitatea în care există iarăşi un atac la CCR să avem timp să ne încadrăm", a declarat prim-ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă, la Varna.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te