Ministrul Muncii a anunţat că după aprobarea proiectul de lege care vizează reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu nicio pensie nu va mai depăşi venitul în calcul, menţionând că la baza de calcul nu vor mai fi luate în calcul veniturile care nu au caracter permanent.
Tudorel Toader a fost arma PSD-Dragnea în vremea în care încerca să „mutileze” justiția. După ce a plecat din politică a revenit la conducerea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.
El a ocupat funcția de ministru al Justiției în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, din februarie 2017 până în aprilie 2019. Tudorel Toader a deținut două mandate succesive de judecător al Curții Constituționale între 2006 și 2016 și îndeplinește din 2016 funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Veniturile familiei Toader sunt indecent de mari și o bună parte din bani vine de la bugetul de stat. De observat că Toader își găsește timp să reprezinte oameni în justiție, dar să fie, în același timp, și performant la catedră și la conducerea Universității din Iași de unde ridică bani publici.
Tudorel Toader venituri:
246 mii de la Universitatea Ioan Cuza,
1,9 milioane de lei servicii juridice,
500 mii lei pensie
Elena Toader venituri:
135 mii lei ca profesor universitar,
196 mii ca medic.
Total venituri familia Tudorel Toader în anul 2021: 3 milioane de lei sau 50.000 euro pe lună.
Veniturile de 400 mii de euro ale lui Toader din avocatură nu ar fi fost posibilă fără notorietatea pe care acesta și-a făcut-o pe când ocupa funcțiile plătite de la buget: membru al CCR și ministru al justiției.
Dosarul lui Tudorel
Newsweek România a realizat un dosar complet al studiilor lui Tudorel Toader din care reiese că acesta s-a specializat peste Prut și nicidecum în Occident.
Cv-ul său arată că formarea sa profesională și educația sa juridică s-au realizat exclusiv în România. El nu menționează în ce proiecte internaționale ar fi fost implicat și nici unde și ce articole juridice cu impact european a publicat. Toader nu are acces nemijlocit la jurisprudența europeană, el necunoscând nicio limbă străină.
În schimb, ministrul Justiției a ales să facă o strălucită carieră științifică și academică în Republica Moldova, o țară nemembră a Uniunii Europene și unde colegul său de reforme juridice Florin Iordache s-a refugiat pentru a obține un doctorat plagiat grosolan.
În ultimii ani, Tudorel Toader a fost referent pentru teze de doctorat care vizau materia penală din Republica Moldova.
Un studiu prezentat de Newsweek România arată că școala de drept de peste Prut, unde Toader a cunoscut o îndelungată carieră, este la un nivel scăzut. Mulți studenți sunt nevoiți să învețe, exclusiv, din manuale tipărite în limba rusă. Asupra ministrului Justiției planează acuzații de complicitate la fals. O teză de doctorat pe care a coordonat-o este suspectă de plagiat. Tudorel Toader este „corijent“ și la capitolul moralitate, după ce și-a „epurat“ mentorul de pe coperta unui manual de drept.
Citește și: Domn profesor de la Bălți