La nivelul ÎCCJ, suma sporurilor, fără indemnizaţia de hrană, acordate cumulat pe total buget este de 28,64% din suma salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare, restul până la 30% (1,36%) fiind reprezentat de totalul indemnizaţiilor de hrană acordate, în condiţiile legii, tuturor membrilor personalului, a anunțat Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Alina Corbu.
Anterior, Raluca Turcan declarase: „Aceste sporuri există în primul rând în sistemul de sănătate și în sistemul de justiție. Acolo sunt regulă aceste sporuri de 85%”.
Citește și: Milioane de euro pentru boli închipuite
Salarii și sporuri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție
La același nivel de salarizare și sporuri cu Înalta Curte de Casație și Justiție se află și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).
Procuror general al PÎCCJ: salariu – 28.250; Cuantum spor risc și suprasolicitare neuropsihică si spor de confidențialitate – 4.238; Cuantum spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase – 4.238.
Procuror șef secție PÎCCJ: salariu – 27000 lei; Cuantum spor risc și suprasolicitare neuropsihică si spor de confidențialitate – 3.538; Cuantum spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase – 3.782 lei.
Prim procuror al PJ: salariu – 18072 lei ; Cuantum spor risc și suprasolicitare neuropsihică si spor de confidențialitate – 2711; Cuantum spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase – 2711 lei
Grefier-șef secție: salariu – 9.303 lei ; Cuantum spor risc și suprasolicitare neuropsihică si spor de confidențialitate – 1360; Cuantum spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase – 1112 lei.