Stelian Ion, încercare ratată de a explica primirea locuinței ANL

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.08.2020 - 23:25
Stelian Ion în fața blocului în care are o garsonieră de 37 mp care e apartament de 67 mp/FOTO: NWR

Deputatul USR Stelian Ion a organizat luni la prânz o conferință de presă în fața blocului ANL în care locuiește pentru a-și prezenta versiunea față de dezvăluirile Newsweek România. Varianta lui Stelian Ion, însă, fusese publicată încă de la bun început de Newsweek România.

SHARE

De altfel, Stelian Ion nu a adus nimic la conferința de presă față de declarațiile date inițial pentru Newsweek România. Acestea sunau astfel:

"Nu mai țin minte cum a fost cu chiria, aveam deja un contract de comodat în apartamentul părinților pentru cabinetul de avocatură... Nu mai țin minte, e mult de atunci.

Dar nu aveam nevoie de însoțitor! Pur și simplu mi s-au cerut niște adeverințe medicale, eu am întrebat dacă ajută, mi s-a spus că da și le-am depus. Am avut TBC când eram mic, apoi un astm bronșic, dar nu am avut niciodată nevoie de însoțitor.

Eu nu am completat acel tipizat de care vorbiți, am completat o cerere de mână și am depus documente cerute, atât. Apare semnătura mea pe acel tipizat?

Nu mai țin minte cum a fost cu veniturile... Va trebui să verific.

Dar eu am fost toată viața avocat! Nu am lucrat niciodată la o instituție publică, nici măcar la barou nu eram angajat, ci membru. Și, chiar dacă aș fi fost angajat, baroul nu e instituție publică."

Citește și: EXCLUSIV Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuință ANL

Cele patru nereguli pe care era de așteptat ca deputatul USR să le combată erau următoarele:

1. deși era tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar;

2. a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar;

3. a declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obținut;

4. a declarat în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat. În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81). 

După publicarea primei dezvăluiri, Newsweek România a arătat că o a cincea neregulă aștepta o explicație: cum s-a transformat o garsonieră ANL de 37 mp într-un apartament de 67 mp?

Citește și: Cum i-a schimbat Făgădău (PSD) lui Stelian Ion (USR) garsoniera ANL ieftină cu una scumpă

Deputatul USR, însă, nu a adus nici o informație nouă în conferința de presă, a preferat să atace Newsweek România, a invocat o conspirație politico-mediatică în prag de campanie electorală și, spre final, a promis că va trimite documente relevante presei, fără a preciza când și nici de ce nu a făcut asta chiar în timpul conferinței de presă.

Întreaga conferință de presă poate fi văzută aici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te