Pe ce mai dă bani Compania Națională de Drumuri: 10.000 de euro lui Chirieac pentru știri pozitive

DE Alexandru Pop | Actualizat: 06.06.2019 - 18:56
Bogdan Chirieac are lipici la bani publici/FOTO: psnews.ro

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, a plătit 43.000 lei firmei DC News, controlată de Bogdan Chirieac, pentru a beneficia de o imagine favorabilă și știri pozitive. Contractul a fost atribuit direct în prima jumătate a lunii decembrie a lui 2018.

SHARE

Analistul Bogdan Chirieac s-a aflat și pe ștatul de plată al PSD, de la care a încasat nu mai puțin de 1.157.149 lei pe firma Press Media Electronic SRL.

Citește și: "Jurnaliști" și "analiști" plătiți de PSD

O oră, un minut și zece secunde

Pe 7 decembrie 2018, CNAIR a cumpărat direct "servicii consultanță pe comunicare și implementarea strategiei la nivel CNAIR SA", deși CNAIR are propria Direcție de Comunicare în care lucrează aproximativ 15 oameni. Contractul a fost atribuit firmei DC News, controlată de fostul jurnalist și analist Bogdan Chirieac.

Două zile mai târziu, Narcis Neaga s-a dus în studoiul DC News unde a acordat un interviu de o oră, un minut și zece secunde. "Avem 100 de km de autostradă construiți", se lăuda Neaga. Ulterior, Institutul Național de Statistică a publicat datele oficiale care arătau că în 2018 au fost finalizați doar 60 de kilometri de autostradă.

Unul dintre consilierii personali ai lui Neaga a spus, sub protecția anonimatului, că acel contract a fost atribuit mai mult pentru ca șeful drumurilor românești să se bucure de o imagine pozitivă. "Dacă se dădeau banii la o televiziune, urlau celelalte. Așa că s-a optat pentru dcnews.ro pentru că acolo este și profesorul Val Vâlcu. Din câte îmi aduc aminte, a lucrat și el la strategia de comunicare. S-a făcut! Dacă vă uitați pe site-ul DC News, o să vedeți doar știri pozitive despre Neaga, deși toată lumea urlă că nu avem drumuri."

De la data semnării contractului au fost publicate cel puțin șapte știri pozitive care l-au avut în rol principal pe Narcis Neaga. Alte 20 de știri pozitive au fost despre CNAIR. Dar nici una negativă. Narcis Neaga nu a vrut să răspundă solicitării Newsweek România de a-și prezenta punctul de vedere.

Neaga, pe lista neagră a lui Dăncilă

Controversatul Narcis Neaga stă ca pe ace pentru că nu știe dacă va fi demis de premierul Viorica Dăncilă. La finalul anului 2018, Narcis Neaga se afla pe lista neagră a premierului, dar a fost fost salvat în ultimul moment de Liviu Dragnea, care în aceea perioadă conducea cu mână forte principalul partid de guvernământ.

Citește și: EXCLUSIV Dăncilă l-a cumpărat pe Oprișan cu o direcție de drumuri și poduri la Focșani

"Anul acesta noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful companiei de autostrăzi trebuie să vină să spună că îi avem. Dacă nu, pleacă acasă", se lăuda premierul Viorica Dăncilă la final de an. Ulterior a fost contrazis de Institutul Național de Statistică.

Pesemne că premierul Viorica Dăncilă a uitat de aceea declarație preluată de toată mass-media românească. Pentru că Neaga a rezistat în continuare pe funcție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te