EXCLUSIV Dăncilă l-a cumpărat pe Oprișan cu o direcție regională de drumuri și poduri la Focșani

DE Petru Zoltan | Actualizat: 05.06.2019 - 17:43
Dăncilă și Oprișan, aliați/FOTO: vrancea24.ro

Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, a fost unul dintre cei mai vocali contestatori ai lui Liviu Dragnea. Apoi, natural, a trecut în barca premierului Viorica Dăncilă. Acum culege roadele: CNAIR a aprobat înființarea unei Direcții Regionale de Drumuri la Focșani.

SHARE

În prima jumătate a anului 2019, premierul Viorica Dăncilă a vrut de mai multe ori să îl schimbe din funcție pe Narcis Neaga, șeful CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fosta CNADNR). S-a opus ferm Liviu Dragnea, pe atunci liderul partidului. Acum, se pare că Neaga vrea să intre în grațiile premierului sau măcar al baronilor locali din PSD pentru a-și păstra funcția de director general. Până acum a reușit să-i facă pe plac doar lui Marian Oprișan, care pare nedespărțit de premierul Viorica Dăncilă.

Punctul 13

La data de 30 mai 2019, la punctul 13 de pe ordinea de zi a ședinței CA al CNAIR, a apărut din neant o propunere pentru înființarea unei noi Direcții Regionale de Drumuri. Tocmai la Focșani, în județul Vrancea. Așa cum și-a dorit Marian Oprișan în ultimul deceniu.

"Nu se știe cine persoana care a făcut propunerea, însă ea figurează la punctul 13", susține unul dintre consilierii personali ai lui Neaga.

Astfel, la punctul 13 se propune: "Elaborarea strategiei de dezvoltare pe termen lung a CNAIR SA, prin înființarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Focșani (DRDP)". Apoi, propunerea continuă cu subpunctul 1 la care se precizează: "în conformitate cu prevederile art.19. lit.c) din Statutul CNADNR – SA aprobat prin Ordonanța de urgență a Guvernului 84/2003 (...) conform căruia Consiliul de Administrație elaborează și prezintă spre avizare adunării generale a acționarilor strategia de dezvoltare a CNAIR pe termen lung, mediu și scurt, care se supune spre aprobare Ministerului Transporturilor, se avizează favorabil strategia de dezvoltare pe termen lung a CNAIR SA, prin înființarea D.R.D.P Focșani conform documentului prezentat (5/3973/30.05.2019)".

Practic, pentru ca Regionala de Drumuri, să devină funcțională este nevoie de acordul Ministerului Transporturilor.

Ancheta Guvernului

Pe data de 6 aprilei 2019, Newsweek România a publicat o investigație în care dezvăluia cum este căpușată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de firma ieșeană Proexrom, la care a fost unic asociat Nicolae Boțu, unul dintre consilierii lui Narcis Neaga, directorul general al CNAIR. Trei zile mai târziu, în cursul zilei de luni, premierul Viorica Dăncilă și-a trimis Corpul de Control pentru un control amănunțit la instituția păstorită de Narcis Neaga.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te