Institutul „M. Balș", condus de Streinu-Cercel, 27 de milioane de lei pentru două firme din Călărași

DE Alexandru Pop | Actualizat: 29.04.2020 - 12:49

Institutul condus de Adrian Streinu-Cercel i-a dat unei firme din Călărași un contract de 22 de ori mai mare decât toată cifra de afaceri a firmei în 2019. Altei firme, tot din Călărași, un contract cu „doar" 50% mai mare față de toată cifra de afaceri din 2018.

SHARE

În total, peste 27 de milioane de lei, fără TVA.

În noiembrie 2019, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș" a publicat un anunț de licitație pentru achiziția de materiale medicale în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei. S-au înscris aproape 40 de firme.

În final, majoritatea au câștigat câte ceva. Două dintre ele, însă, au luat mai mult de jumătate din bani: una a încheiat contracte de 8,8 milioane de lei, cealaltă de 18,6 milioane de lei. Ambele sunt deținute și reprezentate de același cetățean, un indian care și-a instalat firmele la Călărași.

Signamed SRL din Călărași este firma care a încheiat un contract de 8,8 milioane de lei.

Suma va fi plătită pentru cinci loturi din cele 52 scoase la licitație de „Matei Balș". Iată ce va livra Signamed SRL din Călărași.

Anul trecut, Signamed SRL, înființată în 2018, a încasat puțin peste 400.000 de lei și a avut o pierdere de peste 25.000 de lei. Doar anul acesta, însă, până acum, a semnat un contract de 22 de ori mai mare, adică de 8,8 milioane de lei.

Cealaltă firmă din Călărași, Prime Healthcare SRL, este înființată în 2009 și are o situație ceva mai bună: în ultimul an fiscal pentru care există documente, 2018, a avut venituri de 12,2 milioane de lei și un profit net de aproape 1,5 milioane de lei.

Chiar și așa, tot anul 2018 tot este la doar două treimi din contractul încheiat cu Institutul condus de Streinu-Cercel, de 18,6 milioane de lei (fără TVA).

Iată ce va livra Prime Healthcare SRL Călărași de această sumă.

Ambele firme din Călărași sunt reprezentate și deținute de același cetățean, Asit Patnaik, de origine indiană.

Conform datelor pe care le-au furnizat public, firmele ar trebui să fie disponibile și pe internet: una la primehealthcare.ro, cealaltă la signamed.ro. Nici unul din site-uri nu funcționează, însă.

Asit Patnaik a fost director de vânzări al Medicarom Group până în 2009, una din marile companii de vânzări de materiale sanitare din România. Acesta nu a putut fi contactat pe numerele de telefon indicate public de companiile sale.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -