În urma dezvăluirilor Newsweek România, CNAIR a reziliat contractul cumătrului baronului PSD Arsene

DE Petru Zoltan | Actualizat: 14.01.2021 - 22:44
Ionel Arsene/FOTO: facebook.com

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, condusă de Mariana Ioniță, a reziliat contractul de 120 milioane euro semnat cu firma lui Gheorghe Vlasie, cumătrul baronului PSD Ionel Arsene, și a executat garanția de participare la licitație de 6,3 milioane de lei.

SHARE

Decizia a fost luată la scurt timp după ce Newsweek România a dezvăluit că grupul de firme condus de afaceristul Gheorghe Vlasie nu a depus garanția de bună execuție a lucrării, în valoare de 59 milioane lei.

În acest sens, CNAIR a emis un comunicat de presă în care menționează că „joi, 14.01.2021, CNAIR a notificat Antreprenorul Asocierea SC Aqua Parc SRL – SC Mavgo Holding SRL – Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) – SC BDU Maxi Construct SRL., în vederea rezilierii contractului “Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație și km. 51+041 – km. 109+905 drum la 2 benzi : Lot 1 (Sector 1) : Bâldana – Târgoviște km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație.

Decizia rezilierii acestui contract este consecința faptului că Antreprenorul nu a respectat termenul legal de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului de constituire a Garanției de Bună Execuție aferentă Acordului Contractual. Astfel, CNAIR a decis executarea sumei de 6.300.000 lei aferentă Scrisorii de Garanție de participare și rezilierea contractului. Precizăm că rezilierea efectivă intră în vigoare în 15 zile de la notificarea Antreprenorului”.

Este de precizat că rezilierea contractului ar fi trebuit executată încă de pe 7 ianuarie a.c., însă totul s-a întâmplat abia pe 14 ianuarie a.c., după ce Newsweek România a scris că garanția de bună execuție nu a fost depusă.

Citește și: EXCLUSIV Cumătrul baronului PSD Arsene, neregulă gravă la un contract de 120 mil.€ câștigat la CNAIR

Ce s-a întâmplat?

Pe 30 decembrie 2020, CNAIR a semnat un contract în valoare de 120 milioane euro cu o asociere de firme condusă de Aqua Parc, firmă controlată de Gheorghe Vlasie, cumătrul baronului PSD Ionel Arsene. Contractul prevedea lucrări de lărgire la patru benzi pe o porțiune de 44 de kilometri, între localitatea Bâldana (Dâmbovița) și Târgoviște și modernizarea a aproape 59 de kilometri pe două benzi, între Târgoviște și Sinaia. Durata contractului era de 36 de luni, din care 12 luni, perioada de proiectare, și 24 luni, perioada de execuție a lucrărilor.

Conform contractului, în termen de cinci zile lucrătoare de la semnarea acestuia, constructorii erau obligați să depună garanția de bună execuție. Adică 10% din valoarea contractului. Suma a fost stabilită la 59 milioane lei, în jur de 12 milioane euro. Garanția urma să fie depusă la CNAIR cel mai târziu pe 7 ianuarie 2021. Dar nu a mai fost depusă. Motiv pentru care șefii CNAIR aveau posibilitatea legală să rezilieze contractul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te