George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€: „Faceți pe prostul! Am luat brânză și țuică”

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.01.2024 - 19:48
George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€. „Faceți pe prostul! Am luat brânză și țuică” - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€. „Faceți pe prostul! Am luat brânză și țuică” - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

L-am întrebat pe George Simion ce a făcut cu darul de nuntă de 400.000€. Mi-a răspuns pe un ton superior, arogant, amenințător: „Faceți pe prostul! I-am dat pe brânză, mere, carne și țuică”.

SHARE

Într-o discuție avută cu George Simion despre darul de nuntă de 400.000 euro încasat, liderul AUR mi-a răspuns jignitor: „Faceți pe prostul! Brânză, țuică, carne, mere, și altele care au fost consumate la nuntă”.

Șeful AUR, George Simion, a primit dar de nuntă suma de 400.000 de euro.

Nunta lui a avut loc la finalul lunii august 2022. Într-o discuție, pe care am avut-o cu George Simion, acesta pretinde că a primit doar 15.000 de euro și, cu restul banilor, 385.000 euro, a plătit nunta, adică „brânză, carne, țuică, mere și altele, care au fost consumate la nuntă”.

Citește și: Familist, George Simion și-a pus averea la adăpost de soție. Refuză să contribuie la ratele nevestei

El mai susține că cei 15.000 euro bani cash, rămași de la nuntă, au fost donați pentru realizarea unui spital mobil. Spitalul a fost realizat în luna mai a acestui an.

George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€: „Faci pe prostul! Am luat brânză și țuică”

Doar că, în toate declarațiile publice, Simion, dar și lideri ai acestui partid, susțin că spitalul mobil a fost construit exclusiv din subvenția primită de AUR. Adică, din banii și taxele românilor, nu din donațiile lui Simion. 

În dialogul pe care l-am avut cu Simion, și pe care îl redau mai jos, cel care se visează următorul președinte al României a abordat o serie variată de registre: superior, amenințător, zeflemitor. 

În final, George Simion a refuzat să trimită către Newsweek România lista de cumpărături în valoare de 385.000 de euro, făcută la nuntă. Bănuim că, fiind un bun român, care respectă legile statului, toate achizițiile s-au făcut pe bonuri și pot fi justificate fiscal.

George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€: ”Faceți pe prostul! Mi-am luat brânză și țuică.”.

Revenind la povestea cusută cu ață albă a darului de nuntă primit de șeful AUR, Newsweek România a scris, în august 2022, că George Simion pretindea că trăiește din salariul de deputat pe care îl donează aproape pe tot. El susținea, la acea dată, că trăiește cu puțin peste 1.000 de lei pe lună.

Am încercat, atunci, să aflăm cu ce bani și-a finanțat nunta faraonică cu mii de invitați. Dat fiind că a fost o lipsă totală de transparență din partea lui Simion, în linkul de mai jos sunt câteva explicații:

Citește și: EXCLUSIV Cine finanțează nunta de 500.000 euro a lui Simion. Pretinde că trăiește cu 250 euro/lună

Ceea ce este consemnat oficial este darul de nuntă primit de George Simion și care a ajuns la 400.000 de euro.

Declarația de avere, depusă în iulie 2023, o aveți mai jos:

George Simion promisese că va dona toți banii pentru un spital mobil, pe care să îl facă AUR. 

Citește și: George Simion a strâns 400.000 € la nuntă și a păstrat banii, deși a promis că face un spital

Spitalul s-a făcut, dar nu din banii lui George Simion. În declarațiile publice despre spitalul mobil AUR, chiar George Simion a spus că acesta a fost făcut din subvenția pentru partid.

„Noi am promis, în timpul campaniei electorale din decembrie 2020, că vom încerca să folosim banii din subvenția pentru partide pentru a construi un spital. Succesiv am fost blocați, chiar amenințați de premierii Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. (…) Până la urmă cred că a fost mult mai bine că am găsit această formă de a face bine românilor printr-un spital mobil, în care am investit peste 1 milion de euro”, a spus George Simion.

Declarația este AICI chiar pe pagina oficială a AUR.

În plus, spitalul mobil a fost gata în mai, iar declarația de avere a lui Simion este din 15 iunie și consemnează toți cei 400.000 de euro ca dar de nuntă.

Darul de nuntă s-a subțiat de la 400.000 euro la 15.000 euro

L-am întrebat, azi dimineață, pe George Simion ce a făcut cu cei 400.000 de euro primiți ca dar de nuntă.

Cu aroganță și tupeu, Simion mi-a precizat că au rămas doar 15.000 euro cash, pe care i-a și donat pentru respectivul spital despre care spunea că a fost făcut din subvenții.

După ce m-a făcut prost sau că fac pe prostul în mai multe rânduri, Simion a pretins că de restul 385.000 euro a cumpărat „brânză, carne, țuică, mere, și altele, care au fost consumate la nuntă”. 

Cum Simion zice că nu mă pricep la matematică, rămâne întrebarea: câtă carne a cumpărat dacă kilogarmul e 4 euro. Câte mere a luat dacă kilogramul e 1 euro? Câță țuică a băut dacă un litru costă 3 euro?

I-am cerut o listă detaliată a produselor pentru că, fiind un cetățean onorabil care nu face evaziune, Simion are bon fiscal pentru tot ce a cumpărat. Răspunsul lui Simion a fost că „nu vă mai răspund la întrebări căci văd că nu înțelegeți nimic, sau doar faceți pe prostul”.

Apoi, a trecut în registrul arogant-superior spunându-mi: „În 2024 mi-am propus să nu îmi consum timpul cu cei ca Dumneavoastră”.

Redau mai jos întreaga discuție avută cu George Simion ca să îl și scutesc de un deranj.

La finalul discuției, George Simion a amenințat că va face publică discuția pe care am avut-o: „O să le explic și eu (cititorilor Newsweek n red.) cu print screenurile de rigoare”.

Discuția completă Newsweek România Vs George Simion

Newsweek România: Bună ziua. Mă numesc Petre Bădică, jurnalist la Newsweek România. Doresc să vă întreb când începe construcția spitalului promis să fie ridicat cu banii primiți la nunta dvs. Mulțumesc.

George Simion: Banii cu care am rămas la nuntă sunt în cuantum de 15 000 de euro și i-am folosit la pornirea Spitalului Mobil AUR. Dacă vreți să vă pun la dispoziție date despre rezultatele acestui proiect vă stau la dispoziție dar bănuiesc că nu, vă interesează doar să răspândiți minciuni.

Newsweek România: Să înțeleg că ați donat suma de 385.000 de euro (diferența de la 15.000 de euro până la 400.000 de euro, darul de nuntă menționat în declarația dvs de avere) la realizarea spitalului mobil? Peste tot, însă, afirmați că spitalul mobil a fost facut din subvenția de partid. Cum explicați?

George Simion: Pot eu înțelege că ați avut note foarte proaste la matematică. Am subliniat de zeci de ori că nu am rămas nicidecum cu suma de 400 000 de euro, dar publicația dumneavoastră continuă să răspândească această minciună sfruntată.

Newsweek România: Suma e în declarația de avere. Ați greșit când ați întocmit declarația de avere?

George Simion: Stați prost și la matematică și la citirea unei declarații de avere. Oare și la citire în general? Pe mine 400.000 de euro m-au costat toate produsele de la nuntă, nu am rămas cu această sumă, altfel ați fi găsit-o în vreun cont bancar sau trecută la sume în numerar.

Newsweek România: Ce cadouri (cumpărături n.red.) ați primit de 400.000 euro?

George Simion: Brânză, țuică, carne, mere, și altele care au fost consumate la nuntă.

Newsweek România: Dați-mi lista de cadouri (cumpărături n.red.) în valoare de 385.000 euro pentru că sunt informații publice.

George Simion: Nu vă mai răspund la întrebări căci văd că nu înțelegeți nimic, sau doar faceți pe prostul. În 2024 mi-am propus să nu îmi consum timpul cu cei ca dumneavoastră.

Newsweek România: Înteleg. Voi consemna exact răspunsurile dumneavoastră.

George Simion: Explicați-le cititorilor cum credeați Dvs că am 400 de mii de euro și mașini, după ce ați citit declarația de avere. O să le explic și eu cu print screenurile de rigoare.

CONCLUZIE: Îl așteptăm pe George Simion să vină cu lista și facturile aferente cumpărăturilor făcute, de 385.000 de euro, la nuntă. A se remarca aroganța, tupeul, amenințările și jignirile celui care se visează viitorul președinte al României. M-am abținut cu greu să  nu îi răspund cu aceeași monedă.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te