EXCLUSIV Ministerul Sănătății mușamalizează ancheta internă despre angajarea divei Codruța Filip

DE Petru Zoltan | 02.10.2020 - 17:54
Codruța Filip/FOTO: facebook.com

Ministerul Sănătății încearcă să mușamalizele rezultatele anchetei interne privind angajarea artistei Codruța Elena Filip, căreia i-a fost eliberată ilegal o legitimație de serviciu cu însemnele Guvernului României.

SHARE

Ancheta internă este condusă de Constantin Dină, șeful Corpului de Control, transferat în Ministerul Sănătății de fostul ministru PSD Sorina Pintea.

Newsweek România a dezvăluit în exclusivitate că tânăra artistă Codruța Elena Filip, cântăreață și fotomodel, a fost angajată fără concurs, doar pe baza unui interviu, pe funcția de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale.

Citește și: FOTO Cântăreața fotomodel Codruța Filip, angajată la Sănătate să monitorizeze spitalele regionale

Însă, înainte ca documentele de angajare să fie semnate de ministrul Nelu Tătaru, acesteia i s-a eliberat ilegal legitimația de serviciu și a fost introdusă în ReVisal.

În urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România, medicul Laurențiu Lucian Indrei, șeful Direcției Resurse Umane din Ministerul Sănătății, și-a dat demisia.

Citește și: EXCLUSIV Prima victimă a divei de la Sănătate: Indrei, șef Resurse Umane, care a angajat-o pe șest

Cine minte?

Pe 10 septembrie 2020, în urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România, purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore, anunța că tânăra Codruța Elena Filip nu este angajata Ministerului Sănătății. Mai mult, ministrul Nelu Tătaru nu s-a lăsat mai prejos și a declarat într-o conferință de presă la care au participat mai mulți demnitari ai Guvernului României că „noi nu avem până în acest moment nici un contract de muncă semnat pe acest nume, niciun ordin de ministru. Nu este angajată la Ministerul Sănătăţii. Nu are contract de muncă, nu are niciun ordin de ministru semnat.”

Ulterior, Codruța Elena Filip l-a contrazis pe ministrul Nelu Tătaru și i-a transmis că și-a început activitatea la Ministerul Sănătății din 1 septembrie 2020, dată de la care a lucrat timp de aproximativ două săptămâni.

Prima demisie: medicul Lucian Indrei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut Corpului de Control, codus de Costantin Dină, să demareze o anchetă cu privire la modul în care au fost eliberate ilegal legitimațiile de serviciu.

Newsweek România a aflat pe surse că în urma anchetei, medicul Laurențiu Lucian Indrei, șeful Direcției Resurse Umane din Ministerul Sănătății, și-a dat demisia. Atribuțiile medicului Indrei au fost preluate de Marta Preda, director general adjunct, transferată în Ministerul Sănătății de la Secretariatul General al Guvernului.

Constantin Dină: „La mine nu a ajuns solicitarea Newsweek România

Dar Ministerul Sănătății nu a mai făcut public rezultatul oficial al anchetei, așa cum a anunțat purtătorul de cuvânt Oana Grigore.

Newsweek România a cerut oficial rezultatele anchetei Corpului de Control, dar răspunsul transmis de Biroul de Presă al Ministerului Sănătății este halucinant: Ministerul Sănătății are nevoie de 30 de zile pentru identificarea și difuzarea informațiilor solicitate!

„Având în vedere solicitarea dumneavoastră transmisă Ministerului Sănătății, vă comunicăm că, în conformitate cu prevederile art.6, alin. (4) din OUG nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor și al art.7, alin. (1) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, durata necesară pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășeste 10 zile, iar răspunsul va fi comunicat în maxim 30 de zile”, a transmis Biroul de Presă al MS, condus de Oana Grigore, director și purtător de cuvânt al MS.

Newsweek România l-a întrebat pe Constantin Dină, șeful Corpului de Control, ce s-a întâmplat cu documentele pe care nu le mai găsește purtătorul de cuvânt și directorul Oana Grigore, dar răspunsul acestuia contrazice poziția oficială a Ministerului Sănătății: „La mine nu a ajuns solicitarea transmisă de Newsweek”, a declarat Costi Dină.

Ministrul Tătaru, la chermeză cu oamenii promovați de PSD

În urmă cu două zile, ministrul Nelu Tătaru și-a serbat ziua de naștere. Printre cei care au onorat invitația ministrului s-au aflat Constantin Dină, secretarul general Nicoleta Rusu, șefa Inspecției, Mioara Coman, și șefa de cabinet, Rodica Preoteasa.

Secretarul General Nicoleta Rusu a fost promovată pe funcția de șef birou de ministrul Sorina Pintea. 

Citește și: Secretarul general de la Sănătate se laudă că dă meditații la Română. Reorganizarea MS a picat

Constantin Dină a ajuns la șefia Corpului de Control al Ministerului Sănătății pe filieră PSD. Inițial, a fost detașat de la Direcția de Sănătate Publică la șefia Corpului de Control de ministrul Nicolae Bănicioiu, apoi ministrul Florian Bodog i-a încetat detașarea. A fost recuperat de ministrul Sorina Pintea, care l-a transferat direct pe funcția de director al Corpului de Control. Practic, Constantin Dină a ajuns pe funcția de director fără a susține vreun concurs pentru ocuparea funcției. Acum, Constantin Dină pare că a trecut în barca liberalilor. Până se schimbă ministrul, probabil.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te